KPN NV

Den Haag, 25-04-2007

KPN ontvangt ISO-veiligheidscertificaat voor Ethernet VPN

KPN heeft het ISO27001-certificaat behaald voor zijn Ethernet VPN dienst. Met de toekenning van dit ISO-certificaat, de belangrijkste standaard voor informatiebeveiliging, toont KPN het hoge beveiligingsniveau aan. Het borgt alle maatregelen die nodig zijn om beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid te kunnen handhaven. Ethernet VPN is een van de eerste gecertificeerde diensten die op het All IP-netwerk is gebaseerd.

Steeds meer klanten willen een bewijs van het hoge beveiligingsniveau van de netwerken en diensten. Een aantal klanten wil een zogenaamd `trusted partnership' aangaan met zijn netwerkleverancier. Hiermee kan men erop rekenen dat het gegevenstransport over het Ethernet VPN van KPN net zo veilig verloopt als over het eigen bedrijfsnetwerk, zonder dat extra beveiligingsmaatregelen nodig zijn, zoals versleuteling van de informatie. De toekenning van het ISO27001-certificaat toont aan dat KPN dit kan garanderen.

Naast Ethernet VPN zijn ook Managed VPN en de CyberCenter dienstverlening van KPN ISO27001 gecertificeerd. KPN zal zijn dienstverlening in de toekomst blijven certificeren conform de eisen die de markt in toenemende mate stelt. Hiermee kan KPN op betrouwbare wijze de bedrijfsvoering van zijn klanten blijven ondersteunen.

Eelco Blok, lid Raad van Bestuur van KPN: `De ISO27001-certificering vormt voor onze klanten een waarborg dat wij alle relevante beveiligingsmaatregelen strikt naleven en dat elk vertrouwelijk verkeer veilig via het Ethernet VPN-netwerk van KPN kan verlopen. Het certificaat onderstreept het belang dat wij hechten aan veiligheid en betrouwbaarheid. KPN wil zich op dit gebied duidelijk van de concurrentie onderscheiden en geeft hiermee ook een krachtige impuls aan de implementatie van de All IP-strategie.'