Gemeente Wervershoof


Plaquette Theo Koomen op nieuwe plek

23 apr 2007
Heronthulling Theo Koomen Plaquette De nieuwe sporthal is de plek waar een plaquette ter herinnering aan Theo Koomen zijn definitieve plek heeft gevonden.
In de entrée van de nieuw te bouwen sporthal naast De Dars vond de officiële heronthulling van het bronzen kunstwerk plaats. De hal zal vanaf oktober plaats bieden aan gymnastiek, taekwondo, karate, volleybal, handbal en zaalvoetbal. En de beroemde radioverslaggever uit Wervershoof zal alle sporters 23 jaar nadat hij verongelukte hier vanaf zijn Tourmotor (hier op foto) begroeten.

De ruim 1,7 miljoen euro die de gemeente in de hal investeert ,,zal door heel sportminded Theo Koomen als radioverslaggever Wervershoof als welbesteed worden ervaren'', zei wethouder Piet Mosch gisteren voorafgaand aan de heronthulling. Herman Schenk, voorzitter van de stichting Westfriese Wielerevenementen, refereerde bij deze gelegenheid aan de jaarlijkse wedstrijden om de Theo Koomen Plaquette. ,,Het grootste wielerevenement van Noord-Holland: kwantitatief, met meer dan 600 deelnemers, maar ook kwalitatief.''

Wethouder Ria Wilms verrichtte de officiële handeling op een plek die volgens haar de zekerheid biedt dat een kleurrijk figuur als Theo Koomen voor altijd zichtbaar blijft in Wervershoof. De herinneringsplaquette van kunstenares Bep Stürm hing sinds 1985 bij de veiling in Zwaagdijk-Oost. Maar nu dus op "een uitstekende plaats voor een man die in de sportjournalistiek meer dan zijn sporen heeft verdiend.'' De symbolische eerste stenen voor de sporthal legden Nienke en Femke Schuffel, dochters van Bart Schuffel. Hij is mede-eigenaar en beheerder van De Dars en straks beheerder van de nieuwe hal.

Ons adres: Raadhuisplein 1 1693 EA Wervershoof info@wervershoof.nl Telefoon: 0228-587171