Gemeente Hoogeveen

24 april 2007
Afzender: College B&W
Onthulling 'verkeersborden' in Krakeel
Wethouder Klaas Smid onthult donderdag in De Kroon in Hoogeveen drie âverkeersbordenâ. De borden zijn ontworpen door leerlingen van de Apolloschool. Ze komen op plaatsen die door de bewoners als onveilig worden ervaren.

De ontwerpen zijn geselecteerd uit een tekenwedstrijd onder leerlingen van de Apolloschool. De wedstrijd had het thema verkeer en was uitgeschreven door de Bewonersgroep De Kroon. De bewonersgroep wil met de borden aandacht vragen voor onveilige en drukke punten in De Kroon. Vooral drie punten waar autoweg en fiets- en voetpaden elkaar kruisen worden als onveilig ervaren.

Bewonersgroep De Kroon is een actieve groep mensen die zich inzet voor de leefbaarheid in de eigen straat en naaste omgeving. De groep is ontstaan naar aanleiding van de renovatie en nieuwbouw in De Kroon en bestaat uit zeven bewoners.

Initiatieven

Het wijkteam Buurtbeheer in Krakeel heeft de borden betaald. Het team vindt het initiatief van de bewonersgroep een goed voorbeeld van het nieuwe wijk- en dorpsgericht werken, namelijk dat bewoners in hun eigen leefomgeving, in hun eigen straat aangeven wat ze belangrijk vinden. Het wijkteam Buurtbeheer ondersteunt waar nodig deze initiatieven. Niet alleen financieel, maar ook met professionele hulp bij het realiseren van ideeën.

De onthulling van de borden in De Kroon (grasveld, ter hoogte van huisnummer 23) gebeurt donderdag om 13.30 uur onder toeziend oog van ongeveer honderd kinderen van de Apolloschool en andere genodigden.