Politie Midden- en West Brabant

Tienjarige jongen slachtoffer poging vrijheidsberoving

TILBURG, 25 april 2007

Politie stelt uitgebreid onderzoek in
Tienjarige jongen slachtoffer poging vrijheidsberoving

TILBURG: Vanmorgen, omstreeks 08.20 uur, heeft een nog onbekende man op de Ravensbeek (Blaak) geprobeerd een tienjarige jongen in een bestelauto te trekken en hem van zijn vrijheid te beroven. Het bleef bij een poging vermoedelijk omdat er een fietser passeerde. De politie neemt de zaak hoog op en is op zoek naar de bewuste fietser en andere getuigen.

Het slachtoffertje verklaart dat hij op weg was naar school. Er stopte een donkerkleurige bestelauto naast hem. Uit de zijdeur stapte een man die op hem af liep en hem bij één arm vastpakte. Hierna werd hij richting de openstaande deur getrokken. Op hetzelfde moment reed een fietser voorbij waarvan de dader kennelijk schrok. Hij liet de jongen los en stapte snel in zijn auto. Het slachtoffer is naar zijn moeder teruggerend, die de politie informeerde.

Het slachtoffer beschrijft de dader als een kale man. Het is niet duidelijk of deze man alleen opereerde of dat hij handlangers had.

De fietser die voorbij reed en naar hen keek was circa 16 a 17 jaar oud. Deze getuige droeg een blauwe spijkerbroek en had een stoppelbaard. De politie heeft naar de bestelauto uitgekeken maar deze (nog) niet aangetroffen. Ook is een buurtonderzoek ingesteld. De school van het slachtoffertje is in kennis gesteld.

Verder heeft de politie in een straal van 1500 meter, 539 deelnemers aan SMS-Alert via een tekstbericht geïnformeerd.

De politie is dringend op zoek naar de fietser die voorbij reed toen het incident zich afspeelde, maar ook andere getuigen worden verzocht contact op te nemen via 0900-8844.

Vooralsnog gaat de politie er vanuit dat het incident van morgen op zichzelf staat eg geen relatie heeft met eerdere meldingen over een mogelijke kinderlokker.

Auteur: Willem van Hooijdonk