Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Zutphen - Aanhangwagen met lading niet in orde            |
De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag (25/04) tegen een 20-jarige Deventenaar proces-verbaal opgemaakt voor het niet in orde hebben van een aanhangwagen met lading.

De politie zag woensdagmorgen vroeg rond 04.30 uur de bestuurder en een 25-jarige plaatsgenoot in een auto rijden met daarachter de aanhanger. De auto en aanhanger hadden twee verschillende kentekenplaten. Onder de 750 kg is dit niet toegestaan. De aanhanger bleek te zwaar te zijn beladen, de linkerband liep op de velg. Ook was de verlichting van de aanhanger niet in orde. De lading, een hoeveelheid staal, stak aan de voor- en achterkant over de aanhanger uit. Bovendien kon de 20-jarige bestuurder zich niet legitimeren. Hij kreeg hiervoor een boete. De politie bracht de aanhanger voor verder onderzoek naar het politiebureau en maakte tegen de bestuurder proces-verbaal op. De politie wil tevens de herkomst van de lading staal weten.

|     |Wilp - Brand in mobiele kraan                             |
In een mobiele kraan op het terrein van de VAR aan de Sluinerweg brak dinsdagmiddag (24/04) brand uit.

De oorzaak van de brand, die rond 15.40 uur uitbrak, was een lekke brandstofleiding. De kraan brandde geheel uit en ook een stapel banden vatte vlam. De zwarte rook was in de wijde omtrek te zien. De brandweer was snel ter plaatse en aangezien brandende banden moeilijk met water te blussen zijn, werd met shovels zand over het vuur gegooid.

Einde berichten


---


---


---

---- --