Gemeente Dongen


Werkzaamheden riolering Bolkensteeg gestart

Op maandag 23 april jl. is de gemeente gestart met het aanleggen van een nieuw riool in de Bolkensteeg. Dit riool wordt gelegd vanaf de Donk tot en met huisnummer 41 aan de Bolkensteeg. Vanaf dit huisnummer wordt het riool naar de nieuwe pompput in uitbreidingsplan De Beljaart gelegd. De werkzaamheden worden in fasen uitgevoerd en duren tot ongeveer 13 juli 2007.

Het riool wordt aangelegd om de riolering van de wijk de Biezen aan te sluiten op de nieuwe pompput in De Beljaart. Hierdoor is de bestaande pompput in de Bolkensteeg, tegenover huisnummer 27, niet meer nodig. Deze pomp wordt verwijderd. In verband met de werkzaamheden is de weg tussen de Donk en de Gaarde afgesloten voor doorgaand verkeer. Deze afsluiting duurt tot uiterlijk vrijdag 13 juli 2007.

Asfalteren
Het asfalteren staat gepland voor week 27 (2 tot en met 6 juli 2007). Tijdens deze werkzaamheden zijn er weer momenten van beperkte bereikbaarheid. Hierover wordt u nog nader geïnformeerd.

Huisvuil aanbieden
Het huisvuil kunt u gewoon op de aangewezen clusterplaatsen kwijt. Wanneer de huisvuilwagen de clusterplaatsen niet kan bereiken, zorgt de aannemer ervoor dat het afval toch wordt afgevoerd.

Fases
De werkzaamheden kunnen onderverdeeld worden in vier fases.


- Fase 1: aansluiting van het bestaande riool bij huisnummer 54 naar de pompput in De Beljaart. Tijdens deze werkzaamheden zijn de aanwonenden bereikbaar vanaf de kant van de Donk.


- Fase 2: aansluiting van de riolering bij de Donk en de bedrijven tegenover de Donk. Tijdens deze werkzaamheden zijn de aanwonenden bereikbaar vanaf de kant van de Gaarde.


- Fase 3: aanleg van het riool vanaf de Donk tot huisnummer 37-39. De firma Verbunt is via hun inrit nog bereikbaar. De woningen 27-29 en 31 zijn met de auto tijdens deze werkzaamheden slecht bereikbaar.


- Fase 4: aanleg van het riool vanaf huisnummer 37-39 tot de werkzaamheden die tijdens Fase 1 zijn uitgevoerd. Hierbij zijn de woningen 27-29 en 31 bereikbaar vanaf de kant van de Donk en de woningen 37-39-41 en 54 slecht bereikbaar met de auto.

Meer informatie
Mocht u nog vragen hebben dan kunt u contact opnemen met de heer Groenen van de dienst Bouwen, Infra en Milieu, telefoonnummer 38 33 89 of email igroenen@dongen.nl.

Laatst gewijzigd: 25-4-2007