Politie Twente

Persberichten Politie Twente 25 april 2007

Aangehouden man betrapt met gestolen fiets

Enschede

Op dinsdag 24 april zag de politie omstreeks 11.15 uur een man fietsen op de Lonnekerbrugstraat in Enschede. Ze herkenden in de persoon een 32-jarige Hengeloër, waarvan ze wisten dat hij werd gezocht voor een bedreiging omstreeks 21 maart ten opzichte van een 20-jarige Hengeloër. De agenten hielden de man daarop aan. De 32-jarige is in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten.

Omdat de 32-jarige wel een heel erg mooie fiets bij zich had, controleerden de agenten de fiets. Daarop bleek dat deze eigendom was van een 26-jarige Enschedeër en sinds 28 maart jl. als gestolen stond gesignaleerd. Daarop namen de agenten de fiets in beslag. Tegen de 32-jarige zal proces-verbaal wegens diefstal dan wel heling worden opgemaakt.

(07-040061)

Man aangehouden na het inslaan van ruiten

Enschede

Bij de politie werd op woensdag 25 april om 03.00 uur gemeld, dat er een ramen waren ingeslagen bij woningen aan de JJ van Deinselaan in Enschede. De politie trof op genoemd adres een vrouw aan, die erg overstuur was. Zij vertelde dat het de zoveelste keer was dat haar ruit was vernield. Ze had dit keer gezien dat haar 32-jarige buurman dit had gedaan. Mogelijk was hij ook de veroorzaker van de eerdere vernielingen aan haar woning. Zij wenste in ieder geval aangifte te doen. De politie hield daarop de 32-jarige man in zijn woning aan. De verdachte is voor nader verhoor opgesloten. (07-053349)

Winkeldiefstal

Enschede

Medewerkers van een winkel aan de Burgemeester M van Veenlaan waren op dinsdag 24 april omstreeks 20.00 uur getuige van een diefstal. Zij zagen hoe een man vleeswaren in zijn jaszak stopte en andere goederen in zijn helm propte. Bij de kassa rekende hij wel andere goederen af, maar niet de verstopte. De verdachte, een 40-jarige Hengeloër, is daarop aangehouden wegens diefstal.

De politie zag dat de verdachte met een bromfiets was gekomen, waarop geen geldige kentekenplaat zat. De bromfiets is daarop eveneens voor onderzoek meegenomen naar het bureau. Uit navraag bleek dat de verdachte ook nog eens meerdere vonnissen had openstaan van totaal 13 dagen hechtenis en een geldboete. De verdachte is daarop opgesloten. (07-053253)

Verduistering

Enschede

De politie hield op dinsdag 24 april een 20-jarige Enschedese aan wegens verduistering. De 20-jarige wordt ervan verdacht sinds november 2006 meerdere goederen uit de winkel van haar werkgever te hebben meegegeven aan familieleden, zonder dat deze betaald werden. In totaal zou zij op deze wijze haar werkgever voor ongeveer 500 euro hebben benadeeld. Na verhoor kon de 20-jarige het bureau weer verlaten. De politie maakt proces-verbaal op. (07-034706)

Fietsster gewond bij aanrijding

Almelo

Op dinsdag 24 april vond omstreeks 10.15 uur een aanrijding plaats op de kruising Wiekslagen/Leemslagenweg in Almelo. Een 43-jarige Almelose automobiliste reed over de Wiekslagen. Opgenoemde kruising verleende zij geen voorrang aan de voor haar van links over het fietspad van de Leemslagenweg naderende fietsster, een 20-jarige Almelose. Het verkeer op De Leemslagenweg heeft voorrang. De fietsster raakte gewond bij de aanrijding en is met onbekend letsel voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht. Zij kon na behandeling weer naar huis. (07-052903)

Aangehouden na lozen olie in riool

Almelo

Bij de politie werd op dinsdag 24 april omstreeks 13.00 uur door een passant gemeld dat er olie werd geloosd in een afvoerput aan De Vogelweide in Almelo. De agenten zagen bij de put een auto staan en zocht de eigenaar van de auto in zijn woning op. Dit betrof een 53-jarige Almeloër. De man gaf onmiddellijk toe dat hij met de auto bezig was geweest en de olie had laten weglopen in een put. De politie hield de 53-jarige daarop aan. Na zijn verhoor kon de verdachte het bureau weer verlaten. De politie maakt proces-verbaal op en justitie zal de kosten van het leegzuigen en reinigen op de verdachte verhalen. (07-052961)

Gestolen motor aangetroffen

Hengelo

Een politieagent ontdekte op dinsdag 24 april in een leegstaande garagebox aan de Alerdinck in Hengelo een motor. Bij navraag bleek de motor op 12 februari jl gestolen aan de Vriezenveenseweg in Almelo. De motor is eigendom van een 37-jarige Almelose. De politie nam de motor in beslag en stelt een nader onderzoek in. (07-053141)

Wereldverkeersveiligheidsweek

Twente

De Verenigde Naties heeft de week van 23 tot en met 28 april uitgeroepen tot Wereldverkeersveiligheidsweek. Over de hele wereld worden dan tal van verkeersveiligheidsprojecten extra in de schijnwerpers gezet. Het centrale thema van deze week is de verbetering van de verkeersveiligheid van jonge verkeersdeelnemers.

In Twente vinden dagelijks verkeerscontroles plaats. Dit met het doel om de verkeersveiligheid te vergroten. Er wordt voornamelijk gecontroleerd op snelheid, alcoholgebruik, gordelgebruik, negeren van roodlicht en het dragen van de helm.

Zie voor meer informatie over de wereldverkeersveiligheidsweek: www.wereldverkeersveiligheidsweek.nl

Op dinsdag 24 april heeft de politie Twente op de volgende plaatsen verkeerscontroles uitgevoerd.

Almelo

Maardijk, Willem de Clerqstraat en Rembrandstraat: 6x PV voor het niet dragen van de autogordel 1x PV wegens een vervallen APK Rembrandtlaan:
22-jarige Almelose bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs Sluiskade Zuidzijde:
34-jarige Almelose bromfietser bekeurd voor het rijden onder invloed. Uitslag ademanalyse 2,45 promille. Rijverbod van 13 uur. Wierdensestraat:
1x PV voor het niet dragen van de autogordel Schuilenburgsingel:
130x PV wegens snelheidsoverschrijding Aantal passanten 1336. Hoogst gemeten snelheid 143 ipv 80 km/u.

Enschede

Horstlindelaan:
38 x PV wegens snelheidsoverschrijding Aantal passanten 430. Hoogst gemeten snelheid 68 ipv 30 km/u. 1x PV voor het niet dragen van een autogordel 1x PV voor het niet handsfree telefoneren Mooienhof:
1x PV wegens het onverzekerd rijden in auto Hendrik ter Kuilestraat:
54x PV wegens snelheidsoverschrijding Aantal passanten 1460. Hoogstgemeten snelheid 79 ipv 50 km/u. Buurserstraat:
30x PV wegens snelheidsoverschrijding Aantal passanten 473. Hoogst gemeten snelheid 75 ipv 50 km/u.

Haaksbergen

6x PV wegens snelheidsoverschrijding Aantal passanten onbekend.Hoogst gemeten snelheid 116 ipv 80 km/u. Goorsestraat, Hengelosestraat, Noordsingel en Westsingel: 7x PV voor het niet handsfree telefoneren 1x PV voor het niet dragen van de autogordel.

Hengelo

Beethovenlaan:
Auto van een 20-jarige Hengeloër in beslag genomen vanwege een onjuiste kentekenplaat. Marktstraat, Beursstraat en Stationsplein: 1x PV voor het niet handsfree telefoneren 2x PV ivm parkeren op invalidenparkeerplaats zonder geldige kaart 2x PV parkeerovertreding in zone 1x PV wegens rijden in strijd met de geslotenverklaring (Stationsplein) Deurningerstraat:
33x PV wegens snelheidsoverschrijding. Aantal passanten 690.

Geesteren

Langeveenseweg:
4x PV wegens snelheidsoverschrijding. Aantal passanten 41. Hoogst gemeten snelheid 99 ipv 80 km/u

Markelo
Kruising Prinses Irenestraat en Fokkerstraat: Toezicht gehouden tijdens het uitgaan van de school op de naleving van de verkeersregels. Met name de voorrangverlening op genoemde kruising en bij de oversteekplaats. Geen overtredingen.

Oldenzaal

Kruising Oliemolenstraat, Richter Bosstraat en Kruisstraat: 5x negeren rood verkeerslicht, waarvan 4 fietsers en 1 bromfietser

Schipleidelaan:
12x PV wegens snelheidsoverschrijding Aantal passanten onbekend. Hoogst gemeten snelheid 99 ipv 50 km/u

Denekamp

Brandlichterweg en Diekmanweg: Controle op de snelheid om inzicht te krijgen in het rijgedrag op genoemde kruising. Dit in verband met de opleiding van toekomstige verkeersbrigadiers bij de oversteek van de basisschoolleerlingen. 2x PV wegens snelheidsoverschrijding Aantal passanten 50.hoogst gemeten snelheid 53 ipv 30 km/u.

Aanvullend persbericht van woensdag 25 april:

Voor info: Marloes Nollen: 053-4556049

Man neergestoken in woning

Enschede

Op dinsdagavond 24 april kwam er omstreeks 21.40 uur een melding binnen dat in een woning aan de Wattstraat in Enschede een man was neergestoken. De politie ging naar de woning en trof voor de woning op straat het slachtoffer aan. Een 39-jarige man afkomstig uit Enschede was verwond door een messteek in zijn borststreek en werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Even later werd in de omgeving van de woning, de vermoedelijke dader aangehouden. Het gaat hier om een 40-jarige man uit Enschede. De man werd overgebracht naar het bureau, waar hij voor nader verhoor werd ingesloten en waar hij later in verzekering is gesteld. De neergestoken man verkeert niet in levensgevaar. De Wattstraat is i.v.m. sporenonderzoek door de Technische Recherche van 21.45 tot 23.15 uur tijd afgesloten geweest.

Onderstaand persbericht is verstuurd op dinsdag 24 april omstreeks 23.15 uur

Man neergestoken in woning

Enschede

Op dinsdagavond 24 april komt er omstreeks 21.40 uur een melding binnen dat in een woning aan de Wattstraat in Enschede een man is neergestoken. De politie gaat naar de woning en treft voor de woning op straat het slachtoffer aan. De man afkomstig uit Enschede (leeftijd op dit moment nog onbekend) is verwond door een messteek in zijn borststreek en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Even later wordt in de omgeving van de woning, de vermoedelijke dader aangehouden. Het gaat hier om een man uit Enschede (leeftijd op dit moment nog onbekend). De man is overgebracht naar het bureau, waar hij voor nader verhoor wordt ingesloten. De neergestoken man verkeert niet in levensgevaar. De Wattstraat is i.v.m. sporenonderzoek door de Technische Recherche voor enige tijd afgesloten.

Monique Oude Wolbers: 053-4555588


---- --