Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave woensdag 25 april 2007

* POLITIE HOUDT MANNEN AAN VOOR OPLICHTING

ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Feijenoord-Ridderster hield dinsdagmiddag vier Italianen aan verdacht van oplichting. Een 51-jarige Rotterdammer sprak rond één uur surveillerende politiemensen aan op de Bergweg en vertelde dat een aantal mannen hem zojuist had geprobeerd op te lichten. De verdachten wilden voor 600 euro een tas met daarin twee laptops en drie digitale camera's verkopen aan de Rotterdammer. Op het moment dat de 51-jarige man geld wilde geven, keek hij de tas na en zag dat de goederen niet meer in de tas zaten. Politiemensen stelden na de melding meteen een onderzoek in en hielden de auto van de verdachten op de Dr Hekmanstraat staande. De vier inzittenden, Italianen in de leeftijd van 30 tot 46 jaar, werden aangehouden. Zij werden overgebracht naar het politiebureau waar zij zijn ingesloten. De recherche van het district Feijenoord-Ridderster stelt een nader onderzoek in.


* OVERVAL WONING
ROTTERDAM - De recherche van het district Rotterdam-West stelt een onderzoek in naar een overval in een woning die in de nacht van dinsdag op woensdag plaatsvond. De 41-jarige bewoner wilde rond half twee 's nachts zijn woning aan de Kleine Visserijstraat ingaan toen plotseling een aantal mannen hem bedreigde met een vuurwapen en mes. De mannen gingen de woning in en maakten onder meer geld en een mobiele telefoon buit. Met de buit gingen de daders er in de richting van de Mathensserdijk vandoor. Tijdens de overval waren de vrouw en kinderen van de man in de woning aanwezig. Niemand raakte gewond.

Uitgave dinsdag 24 april 2007

* HENNEPKWEKERIJ OPGEROLD
ROTTERDAM-OOST-OMMOORD - De politie heeft een hennepkwekerij opgerold in een woning aan het Goudkruid. Maandagochtend rond negen uur werd er naar aanleiding van een inbeslagname door een deurwaarder een hennepkwekerij aangetroffen in een woning aan het Goudkruid. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerij. Het Hennepteam draagt zorg voor de ontmanteling en vernietiging van de kwekerij van 150 planten in beslag en diverse goederen die gebruikt worden voor de groei. ENECO doet aangifte van diefstal van stroom


* SNELLE MOTORRIJDER RAAKT RIJBEWIJS KWIJT

BERKEL EN RODENRIJS - De politie heeft het rijbewijs van een motorrijder ingenomen. Surveillerende agenten zagen maandagavond rond half twaalf een motorrijder rijden op een Noordeindseweg die met 130 km/uur reed, waar 50 km/uur is toegestaan. De 46-jarige man uit Moordrecht is op de Lansinghageweg in Zoetermeer staande gehouden. Hij had ook nog een te oude kentekenplaat op zijn motor. Hij bleek bovendien een alcoholpromillage van 0,9 in het bloed te hebben. De bestuurder is aangehouden en overgebracht naar een politiebureau voor nader onderzoek. De politiemensen namen zijn motor in beslag.


* BEROVERS OP DAK AANGEHOUDEN
ROTTERDAM-OUD CHARLOIS- Politiemensen hielden maandagavond twee verdachten aan van diefstal met geweld. Rond elf uur werd een 17-jarige Rotterdammer in de tram beroofd van zijn mobiele telefoon. De verdachten waren na het wegrukken van zijn telefoon er te voet vandoor gegaan in de richting van de Wolphaertsbocht, waar ze een woning invluchtten. De inmiddels gealarmeerde politie stelde direct een onderzoek in en ging de woning binnen. Op de het dak van de woning troffen zij twee personen, die er bij het zien van de politiemensen vandoor gingen. Na een korte achtervolging op het dak konden de twee, Rotterdammers van 20 en 19 jaar oud, worden aangehouden. Een van de verdachten gooide een dolkmes weg, dit is in beslag genomen. Ze zijn overgebracht naar een politiebureau, waar ze zijn ingesloten.


* INBREKERS AANGEHOUDEN
ROTTERDAM-NOORD - De politie heeft twee inbrekers aangehouden na een inbraak in een winkel. Maandagochtend rond kwart over vijf kreeg de politie melding van een inbraak in een belwinkel aan de Bergweg. Na onderzoek in de omgeving zagen agenten twee mannen lopen. Na een achtervolgen hielden ze de verdachten aan. De twee Rotterdamse mannen, in de leeftijd van 35 en 42 jaar, werden overgebracht naar een politiebureau voor nader onderzoek. Eén van de verdachten is nog in een ziekenhuis behandeld aan verwondingen die hij vermoedelijk opliep tijdens de inbraak. De politie bekijkt nog of er meerdere mensen betrokken waren bij deze inbraak.