Nieuw-Vlaamse Alliantie


Flahaut installeert gedachtenpolitie (25/04/07)

Minister Flahaut misbruikt het netwerk van militaire bemiddelaars om in ware Stasi stijl gegevens over de politieke opvattingen van militairen te verzamelen. Flahaut wil onder meer weten hoe de militairen denken over de monarchie en nagaan hoe groot hun gehechtheid aan België is. Maar liefst vijf van de negentien vragen handelen hierover!

Patrick De Groote: Minister Flahaut draait er blijkbaar zijn hand niet voor om om de militaire bemiddelaars om te vormen tot spionnen. De taken van de bemiddelaars zijn van een totaal andere orde. We hebben alle begrip voor de bemiddelaars die weigeren mee te werken aan dit plan van Flahaut.

Door de koppeling van de vragen naar de gehechtheid aan België en de monarchie aan vragen over vreemdelingenhaat, racisme, homofobie, seksisme, scheert Flahaut bovendien alles over dezelfde kam en criminaliseert hij het Vlaams-nationalisme. Dit is onaanvaardbaar. Het streven naar Vlaamse onafhankelijkheid en het streven naar een republiek als staatsvorm is volledig legitiem. Patrick De Groote: Ook militairen hebben recht op hun eigen politieke overtuiging. Flahaut heeft al jarenlang zijn departement misbruikt om zichzelf in de belangstelling te werken. Nu gaat hij nog een stap verder en wil hij een soort gedachtenpolitie installeren. Hij zou goed zijn dat samen met de ontbinding van de Kamers ook het vertrek van Flahaut wordt aangekondigd! Het duurt al veel te lang.

Auteur:
Kamerlid N-VA
Patrick De Groote

Meer informatie:
Contactpersoon: Piet De Bruyn, woordvoerder
Telefoon: 02 219 49 30
Fax: 02 217 35 10
E-post: piet.debruyn@n-va.be
Url: www.n-va.be