AutoRai

Nieuwe Kia Cee'd nu ook leverbaar met gasFX LPG-installatie

(4/25/2007)
Kia Nederland is vorig jaar een samenwerking aangegaan met BK-Gas voor het leveren van gasFX autogassystemen. Met als resultaat dat de nieuwste aanwinst van Kia, de ceeâd, nu ook al leverbaar is met het milieuvriendelijke autogassysteem voor de veelrijder.

Cor Baltus, Managing Director van Kia Nederland: âHet is algemeen bekend dat LPG veel milieuvriendelijke en financiële voordelen biedt. Wij zijn zeer verheugd dat de nieuwe ceeâd, die pas sinds kort op de markt is, nu al via de Kia-dealer geleverd kan worden met het ultramoderne gasFX autogassysteem. Daardoor wordt dit model van Kia in het belangrijke C-segment een nog interessanter alternatief voor de zakelijke markt.â
Autogas levert als alternatieve brandstof een belangrijke bijdrage aan het terugdringen van de CO2-uitstoot door autoâs. De auto-industrie levert daar een belangrijke bijdrage aan. Zo levert Kia Motors de komende twee jaar het merendeel van de 3.390 hybride voertuigen aan het Ministerie van Milieuzaken in Korea. De levering maakt deel uit van een uitgebreid programma in Korea om de hybride autoâs voor de toekomst in de dagelijkse praktijk te onderwerpen aan een zwaar testprogramma. Kia Nederland toonde tijdens de afgelopen AutoRAI de Kia Rio Hybride, een milieuvriendelijk voertuig uit dit omvangrijke project. Met dit ontwikkelingsprogramma maakt Kia ernst met de ontwikkeling van milieuvriendelijke autoâs en wordt veel ervaring opgedaan. De beschikbaarheid van geavanceerde autogassystemen sluit naadloos bij deze ontwikkeling aan. Uit onderzoek door TNO blijkt dat de uitstoot van stikstofoxiden bij het rijden op autogas belangrijk kleiner is. LPG is nu dan ook de meest milieuvriendelijke brandstof die beschikbaar is voor autoâs.

Kia en LPG
Steeds meer automobilisten kiezen tegenwoordig voor autogas en Kia Nederland biedt voor haar modellen dan ook de moderne gasFX autogaspakketten aan via haar eigen distributienetwerk. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat autogas een volwaardige alternatieve brandstof is, die ten opzichte van benzine en diesel belangrijke voordelen biedt op zowel het financiële vlak als op het gebied van milieu. Het omslagpunt voor een Kia met gasFX pakket ligt al rond een jaarkilometrage van 8.000 kilometer, waardoor deze alternatieve brandstof al heel snel voordeliger is dan benzine en ook diesel, zelfs voor privé-rijders. Voor zakelijke autorijders is autogas bovendien extra aantrekkelijk vanwege de lage leasekosten en lagere fiscale bijtelling.

Wat is gasFX
Door gasFX maakt het rijden op autogas (LPG) geen enkel verschil met het rijden op benzine of diesel. Het enige verschil komt naar voren wanneer aan de kassa moet worden afgerekend bij het tanken. Dan is LPG aanzienlijk goedkoper dan benzine of diesel. gasFX is biedt een aantal voordelen:

* Een G3 Vialle LPi autogassysteem met vloeibare autogasinjectie
* Een ruimtebesparende gastank, zonder meerkosten
* Inbouw door specialisten, via de Kia-dealer
* Een exclusieve brandstofkorting tot 200 euro op liters BK-AutoGas

gasFX en het Vialle LPi autogassysteem
Vialle is één van de bekendste producenten van autogassystemen en is toonaangevend in Europa. Vialle is de enige producent die het geavanceerde LPi-systeem (Liquid Propane injection) op de markt brengt, dat is gebaseerd op multipoint brandstofinjectie. De vloeibare inspuiting van het autogas maakt dit systeem uniek. Dankzij die vloeibare inspuiting is het motorvermogen minimaal gelijk aan het vermogen dat bij benzine wordt geleverd. Het systeem is extreem betrouwbaar en qua prestaties volledig vergelijkbaar met elk benzinesysteem.

Garantie
De volgende garantiebepalingen zijn van toepassing op elk gasFX pakket:

* 3 jaar garantie op (de onderdelen van) het autogassysteem met een onbeperkt kilometrage.

* 3 jaar garantie op eventuele schade aan cilinderkop, kleppen of klepzittingen als gevolg van het gebruik van autogas, tot maximaal de resterende duur van de Kia fabrieksgarantie bij inbouw.
* Volledig behoud van de Kia fabrieksgarantie.

Volledig verzorgde inbouw
GasFX verzorgt de inbouw van het systeem via de Vialle Centers, experts op het gebied van het Vialle LPi-systeem. Zij zorgen ervoor dat het systeem naadloos aansluit op het motormanagementsysteem van het Kia-model. Het vervoer van de betreffende auto van de Kia-dealer naar het inbouwstation en vice versa wordt uitgevoerd door en voor rekening van het inbouwcentrum.

5 cent per liter extra korting voor particulieren In het pakket zit een exclusieve korting van 5 cent per getankte liter autogas (maximaal 200 euro) voor particulieren. Deze korting geldt bij alle BK- AutoGas tankstations in Nederland en België. Het gasFX systeem kost inclusief BTW ⬠2.395,00 en is leverbaar voor onder andere de Kia ceeâd 1.4 CVVT.