Politie Gelderland-Zuid

Dossier opgemaakt in onderzoek woninginbraken

Wijchen, 25-04-2007 o Het woninginbrakenteam van de Districtsrecherche in Tweestromenland heeft een uitgebreid onderzoek naar een reeks van 18 woninginbraken, gepleegd in 2006 en begin 2007 in Wijchen, afgerond. In het onderzoek is een verdachte aangehouden en zijn 13 helers als verdachte gehoord.

Zaterdag 3 februari werd een 30-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats als verdachte van de woninginbraken aangehouden. Mede op basis van signalementen die getuigen doorgaven en technisch sporenonderzoek, waaronder DNA en vingerafdrukken, leidde het politieonderzoek naar deze verdachte. De 30-jarige zit nog steeds vast en heeft inmiddels een aantal woninginbraken bekend.

Het onderzoek richtte zich ook op heling van de gestolen goederen, voornamelijk mobiele telefoons. De politie heeft 13 helers, afkomstig uit Nijmegen en Wijchen, als verdachte gehoord. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. Het dossier rond de reeks woninginbraken is opgemaakt en gestuurd aan het Openbaar Ministerie. (08)