Persberichten Heuvelrug, 11.30 uur

Utrecht, 25-04-2007

Verkeersongeval met letsel

LANGBROEK Op maandagavond 23 april, om 18.00 uur, vond op de Doornseweg een aanrijding plaats tussen een automobilist en een fietser.

De bestuurder van de auto, een 59-jarige inwoner van Cothen, reed over de Doornseweg komende uit de richting van Cothen en gaande in de richting van Doorn. Ter hoogte van de Marijkelaan stak de fietser, een 10-jarige jongen uit Langbroek, plotseling de weg over waar op dat moment de automobilist naderde. De bestuurder trachtte nog een aanrijding te voorkomen door stevig te remmen maar dit lukte niet meer. Er volgde een aanrijding waarbij de jongen op de linkerweghelft terecht kwam.

De jongen werd met hoofdletsel overgebracht naar het UMC in Utrecht.

De verkeerspolitie stelt een onderzoek in naar de omstandigheden rond het ongeval.

Controle

ACHTERBERG/RHENEN De politie heeft dinsdag 24 april tussen 11.00 en 12.30 uur een snelheidscontrole gehouden op de Veenweg en de Nieuwe Veenendaalseweg.

Op de Veenweg, ter hoogte van de Maatsteeg werden vijf automobilisten bekeurd voor de overschrijding van de toegestane maximumsnelheid van 50 kilometer per uur.

Op de Nieuwe Veenendaalseweg zijn twee bestuurders beboet. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 70 kilometer per uur.

Ernstig verkeersongeval

RENSWOUDE Op dinsdagmiddag 24 april om 14.30 uur vond op de Barneveldsestraat een ernstig verkeersongeval tussen een auto en fietser.

De fietser, een 21-jarige man uit Barneveld, stak bij de Bekerweg plotseling de weg over en zag daarbij de achteropkomende automobilist, een 62-jarige inwoner van Renswoude, over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg waarbij de Barnevelder ernstig hoofdletsel opliep. De traumahelikopter kwam ter plaatse en verleende assistentie. Het slachtoffer werd vervoerd naar het UMC.

De verkeerspolitie stelt een onderzoek in en maakt proces-verbaal op.

Beroving

DRIEBERGEN-RIJSENBURG Een 18-jarige inwoonster van Zeist deed dinsdag 24 april aangifte dat zij op maandag 23 april tussen 17.30 en 18.00 uur was beroofd op het station van Driebergen-Rijsenberg.

De vrouw was rond 17.30 uur uitgestapt op perron 2 en naar de fietsenstalling gelopen. Beneden aan de trap, in de tunnel, werd het slachtoffer door drie onbekende jongens tegen de muur gedrukt en moest onder bedreiging van een mes geld en een mobiele telefoon afgeven.

De jongens renden hierna de trap op en sprongen in een trein die naar Den Haag reed.

Het signalement van de verdachten luidt:

Verdachte 1 : Blank, 1.90 meter lang, leeftijd tussen 16 en 20 jaar, blond stekelhaar, breed postuur en gekleed in een zwart bomberjack met hardcorelogo.

Verdachte 2 : Blank, 1.80 meter lang, eveneens tussen 16 en 20 jaar maar vermoedelijk jonger dan verdachte 1, normaal postuur en ook gekleed in zwart bomberjacken met een zwart petje op zijn hoofd.

Verdachte 3: Blank, rond de 15 jaar, tussen 1.70 en 1.75 meter lang, slank postuur, in soortgelijke kleding als de andere verdachten.

De politie verzoekt eventuele getuigen zich te melden bij de politie van Heuvelrug op het telefoonnummer 0900-8844. Anoniem bellen kan ook op het telefoonnummer 0800-7000.