KNHS


Opbouw concours hippique van start
25 april 2007

Vandaag start de opbouw van het Internationaal Concours Hippique Eindhoven op het terrein naast de Karpendonkse Plas. Naast het bouwen van duizenden vierkante meters tenten, zal het dressuurstadion al snel vorm krijgen. In dit tijdelijke stadion worden wederom de Nederlandse Kampioenschappen Dressuur verreden. Er kunnen ca. 3000 bezoekers in het stadion en voor de ruiters en de paarden worden de modernste faciliteiten gebouwd.
Er zijn in totaal drie werkweken nodig om het concours hippique op te bouwen. Onder andere tenten, tribunes, standbouw, kantoren en vele kilometers stroomkabel vinden hun plaats op het evenemententerrein. Voor de paarden zijn ruim 300 stallen beschikbaar en voor de veiligheid van de deelnemers, bezoekers en het totale evenement wordt er nog eens kilometers hekwerk gezet.
De 61e editie van het paardensportevenement in Eindhoven vindt plaats van 17 tot en met 20 mei. Naast het NK Dressuur biedt het concours hippique diverse internationale springwedstrijden met als hoogtepunt de enige officiële Derby van Nederland. De gratis toegang en vele extra activiteiten zorgen ervoor dat het evenement jaarlijks ca. 85.000 bezoekers trekt.