PvdA Rotterdam


Kinderdeelraad 2007

Wo 25 Apr 2007 - Agnes Morene

Alvorens met vragen en opmerkingen te komen naar aanleiding van de Kinderdeelraadsvergadering van 23 april 2007, wil ik zeggen dat de mensen van de grotemensendeelraad allemaal erg onder de indruk waren van de manier waarop de kinderen vergaderden. Alles verliep heel ordelijk en fatsoenlijk. Er was een goede voorzitter en de agenda was heel gevarieerd. Iedereen kreeg van de voorzitter volop de gelegenheid om zijn en haar zegje te doen. Petje af!

Voordat ik in ga op de Kinderdeelraadsvergadering van 23 april 2007, wil ik nog even terugkomen op die van 21 april 2006. Wij missen daar namelijk iets, bestuurders!!! En wát wij dan missen is een voortgangsrapportage van het Dagelijks Bestuur over de besluitenlijst van de Kinderdeelraad van 2006. Die is er helemaal niet! De leden van de Kinderdeelraad van 2006 zouden heel graag willen weten wat er met hun inbreng is gedaan. Maar, omdat er door de bestuurder(s) niets op papier is gezet, weten zowel de leden van de Kinderdeelraad van 2006 áls de leden van de grotemensendeelraad niet wat er met de besluiten van de vergadering van vorig jaar is gedaan.

Op de agenda voor de Kinderdeelraad van vandaag komen dan ook dingen terug die ook bij de vorige vergadering op de agenda stonden. Hoe kan dat nou? Ik zal op een aantal punten van vorig jaar ingaan:


1. Het voorstel van de opvallende prullenbakken, zodat iedereen ze goed kan zien en duidelijk
is dat dáár het afval hoort. Dat had naar onze mening eenvoudig uitgevoerd kunnen
worden. We dienen daarom een motie in met het verzoek deze bakken zo snel mogelijk te
plaatsen, waarbij de hulp van een kunstenaar en de kinderen gevraagd wordt om ze zo mooi
en opvallend mogelijk te maken.

2. Aanpak van de hondenpoep, met name rondom de scholen de Hoeksteen en de Koppeling;
daar is vorig jaar al over om maatregelen gevraagd, maar er is helemaal niets veranderd

3. Het schoonmaken van de speelplekken is ook nog steeds een probleem. De plekken zijn
vaak vies en kapot.

Tijdens de Kinderdeelraadsvergadering van vanmiddag zei de bestuurder dat er wel degelijk regelmatig gecontroleerd wordt om te kijken of de mensen hun honden goed uitlaten en of de speelplaatsen schoon en heel zijn. Door alleen maar af en toe te controleren en schoon te maken, blijft het probleem doorsudderen.

Wij vragen het bestuur om veel beter op te treden tegen de vervuilers. Er moet vaker gecontroleerd worden. Bij de scholen moeten dan maar borden neergezet worden waarop staat dat het verboden is om je hond bij een school uit te laten.

Bij de speelplekken moet vaker gekeken worden of alles nog netjes en heel is. Natuurlijk kunnen de kinderen en hun ouders dat ook zelf melden, maar ja, als er af en toe iemand van de gemeente komt kijken, dan kijken die smeerlappen en kapotmakers wel uit om de boel te verzieken!

Dit zijn slechts een paar punten uit de Kinderdeelraadsvergadering van vanmiddag. Er kwam nog veel meer aan de orde, maar dat komt later in de besluitenlijst die wij nog moeten krijgen wel terug. Daarna zullen wij als raad gaan kijken of de bestuurders hun toezeggingen nakomen. Het moet niet meer gebeuren dat er net als met de Kinderdeelraadsvergadering van 2006 niets meer gedaan wordt met de vragen en opmerkingen van de kinderen.

Namens de kinderdeelraad en de Deelgemeenteraad,

Agnes Morene
Fractie Partij van de Arbeid