Persberichten Eemland zuid, 11.10 uur

Utrecht, 25-04-2007

Poging overval

AMERSFOORT Op dinsdag 24 april tussen 16.00 en 16.15 uur vond in een woning op de Ganeloenhof een poging tot overval op de 78-jarige bewoonster plaats.

Het slachtoffer zat in de woonkamer toen plotseling twee onbekende mannen via de keuken de woonkamer binnenkwamen en onder bedreiging van een mes geld eisten.

De vrouw werd door één van de verdachten vastgepakt en uit haar stoel getrokken. Tijdens die handeling zag het slachtoffer kans om de alarmknop, die om haar hals hing, in te drukken.

De verdachten schrokken van het geactiveerde alarm waarna zij halsoverkop de woning weer verlieten.

Getuigen hebben gezien dat een donkergetinte jongen wegfietste in de richting van de Holkerweg. De jongen, volgens een getuige een negroïde knaap, reed op een zilverkleurige BMX-crossfiets. De fiets zou in de omgeving van Ringweg Koppel met de Holkerweg zijn achtergelaten maar bij het onderzoek van de politie in die omgeving is de fiets niet aangetroffen.

De politie stelt een onderzoek in en verzoekt eventuele getuigen zich te melden bij de politie Eemland zuid op telefoonnummer 0900-8844. Ook personen die een relatie zien tussen een negroïde jongen en zilvergrijze BMX fiets wordt gevraagd contact op te nemen met de politie. Anoniem melden kan ook op het telefoonnummer 0800-7000.

Heling

LEUSDEN De politie heeft dinsdagmiddag om 15.30 uur een 18-jarige inwoner van Leusden aangehouden voor heling c.q. diefstal van een fiets.

De verdachte werd op de Larikslaan gecontroleerd waarbij bleek dat het framenummer van de fiets waarop hij reed was weggevijld. De Leusdenaar ontkende de diefstal en verklaarde dat hij de fiets had gekocht op het station in Utrecht. De politie maakt proces-verbaal op. De verdachte deed afstand van de fiets.