Gemeente Leeuwarden

Miedum op TV in het 'Leukste gat van Nederland'

Bron: gemeente Leeuwarden (25-04-2007) Het Leeuwarder dorp Miedum dingt mee naar de titel 'Het Leukste Gat van Nederland', in het gelijknamige televisieprogramma op SBS 6. Op woensdagavond 25 april om 23.15 uur komt Miedum in beeld. De hoofdprijs van het televisieprogramma is een eigen dorpsfeest en die heeft Miedum nooit eerder gehad.
Nynke Jensma en Marja Visser van Vereniging Dorpsbelang Lekkum/Miedum/Snakkerburen hebben Miedum ingezonden via de website www.hetleukstegatvannederland.nl. De combinatie van een ludieke foto samen met een originele tekst én de vele stemmen die Miedum kreeg in korte tijd, maakte dat het dorp werd verkozen tot één van de leukste 15 gaten in Nederland. 'Ik vind het erg belangrijk om een klein agrarisch plaatsje als Miedum positief op de kaart te zetten. We laten zien dat een gat met boeren geen boerengat hoeft te zijn!' zegt Nynke Jensma.

Na de uitzending komen de tellers op nul te staan en gaat het erom welke van de 15 dorpen het beste uit de bus komt na de nieuwe stemronde. Tussen woensdag 25 april (na afloop van de uitzending) tot en met maandagavond 30 april kan iedereen zijn/haar stem uitbrengen via de website www.hetleukstegatvannederland.nl.