Ministerie van Verkeer en Waterstaat

abcdefgh

de voorzitter van de Tweede Kamer der Staten
Generaal
Binnenhof 4
2513 AA DEN HAAG

Contactpersoon Doorkiesnummer
- - Datum Bijlage(n) 25 april 2007 - Ons kenmerk Uw kenmerk DGP/ZZL/U.07.00083 - Onderwerp
Verzoek om kabinetsstandpunt Aanvulling Structuurvisie Zuiderzeelijn

Geachte voorzitter,

Uw vaste commissie voor V&W heeft verzocht om zo spoedig mogelijk het standpunt van het kabinet over de Zuiderzeelijn te ontvangen. Aanleiding voor dit verzoek is de brief van mijn voorganger van 13 oktober 2006, waarbij de Aanvulling op de Structuurvisie aan uw Kamer is aangeboden.

Het kabinet heeft echter nog geen standpunt ingenomen over dit project. Ik kan daarom nog niet op het verzoek ingaan. Wel kan ik aangeven wat de eerste stap zal zijn om tot een kabinetsstandpunt te komen: gesprekken met de betrokken regio's. Dit zijn Noord- Nederland en de Noordvleugel van de Randstad. Doel van deze gesprekken is om een beeld te krijgen van de positie van deze regio's en het vervolgproces te bespreken.

De gesprekken zullen worden gevoerd als in alle betrokken provincies de nieuwe colleges van Gedeputeerde Staten zijn gevormd. Naar verwachting betekent dit dat de gesprekken in de maand mei zullen plaatsvinden. Na mijn gesprekken met de betrokken regio's zal ik u informeren over het verdere proces om te komen tot een standpunt van het kabinet.

Hoogachtend,

DE MINISTER VAN VERKEER EN WATERSTAAT

Camiel Eurlings
Ministerie van Verkeer en Waterstaat Telefoon 070 - 351 6171 Postbus 20901 2500 EX Den Haag Fax 070 - 351 7895 Bezoekadres : Plesmanweg 1-6, Den Haag Internet www.minvenw.nl

Bereikbaar met tramlijn 9 of bus 22 vanaf station CS of met tramlijn 9 vanaf station HS