Gemeente Schiedam


April

Wijk Oost in najaar mogelijk toch extra aandacht van Vogelaar

25 april 2007

Minister Vogelaar van Wonen, Wijken en Integratie blijft bij de keuze van 40 wijken in het kader van het project Van probleemwijk naar prachtwijk. Het gemeentebestuur is gelukkig met de selectie van Nieuwland. Het had graag gezien, dat ook Schiedam-Oost op de lijst van Vogelaar zou zijn gekomen.

Het gemeentebestuur van Schiedam stond op 21 maart vooraan om naast de door Vogelaar aangewezen wijk Nieuwland te pleiten voor ministeriële aandacht voor een extra wijk. De verantwoordelijk wethouder van Wijkgericht werken Maarten Groene: De brief van minister Vogelaar aan de Tweede Kamer geeft toch nog ruimte voor extra aandacht van de minister voor Schiedam-Oost.

De minister geeft weliswaar aan dat de problematiek van de aangemelde wijken, waaronder Schiedam-Oost, minder ernstig is dan die in de 40 wijken, waaronder Nieuwland. Maar tegelijkertijd is zij van plan om een deel van de middelen en extra aandacht te reserveren voor de aanpak van de problematiek buiten de 40 aangewezen wijken. Voorwaarde is echter wel dat de problemen gemiddeld vergelijkbaar zijn met die van de 40 wijken en dat wijken voor 1 mei zijn aangemeld. Al met al zie ik nog wel kansen voor Schiedam-Oost, zo mogelijk in samenwerking met de Rotterdamse buurt Oud-Mathenesse.