Nieuwe Lord of the Rings hype dankzij online computergame

25.04.2007 / 10:45 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Codemasters benelux

Codemasters benelux

Midden-Aarde bestormt de wereld met The Lord of the Rings Online(tm): Shadows of Angmar(tm)

Een van de grootste games van 2007 vandaag wereldwijd gereleased

Dinsdag 24 april 2007, Boston (US), Southam (UK), Arnhem (NL), Na ruim 5 jaar van ontwikkeling lanceren Codemasters Online Gaming en Turbine, Inc. vandaag The Lord of the Rings Online(tm): Shadows of Angmar(tm). The Lord of the Rings Online(tm) is de eerste MMO RPG 1 die zich afspeelt in de populaire fantasiewereld van J.R.R. Tolkien.

Dat The Lord of the Rings Online(tm): Shadows of Angmar(tm) (LOTRO) een van de grootste computerspellen van het jaar wordt, bewezen de ruim één miljoen gamers die het spel het afgelopen half jaar al speelden tijdens de zogenaamde beta-periode. In deze fase werd, met behulp van de feedback van de spelers, het spel geoptimaliseerd voor een nog betere game-ervaring. De afgelopen tien dagen konden spelers die het spel hadden besteld met een pre-order pack al toegang krijgen tot Midden-Aarde. In Europa maakten circa 100.000 mensen van deze mogelijkheid gebruik.

De officiële lancering van LOTRO vond afgelopen weekend plaats tijdens een geslaagde editie van de Elf Fantasy Fair: Europa's belangrijkste fantasy-, en hekserij-evenement. Meer dan 22.000 bezoekers bezochten de fair waar LOTRO door Jeff Anderson, directeur en CEO van Turbine, Inc. gelanceerd werd. Circa 1000 aanwezigen speelden het computerspel en bezochten het hobbithuis dat ter ere van de lancering was nagebouwd.

David Solari, Vice President en General Manager van Codemasters Online Gaming zegt, ' Het is fantastisch dat de miljoenen fans van deze game eindelijk hun eigen heldenverhaal kunnen gaan schrijven in Midden Aarde. De reacties tot nu toe zijn overweldigend en we zijn erg trots om de poorten naar Midden Aarde na jarenlange ontwikkeling vandaag definitief open te zetten.'

17)' De release van The Lord of the Rings Online is een unieke wereldwijde gebeurtenis voor MMO gamers en Tolkien fans,' aldus Jeff Anderson, President en CEO van Turbine, Inc. ' Gamers staan ontelbare avonturen te wachten in Midden Aarde, waardoor zij deze fantasiewereld op een manier zullen ontdekken die ze nog nooit eerder hebben meegemaakt. Wij zijn er van overtuigd dat spelers Midden Aarde niet meer willen verlaten zodra ze in aanraking zijn gekomen met deze prachtige fantasie wereld van Tolkien.'

The Lord of the Rings Online is vanaf vandaag verkrijgbaar bij de betere retailers in een standaard, special en limited edition. De special edition bevat de volledige game, een abonnement van 45 dagen, de officiële 'Making of The Lord of the Rings Online' DVD, een buddy code voor 7 dagen (laat een vriend 7 dagen spelen) en een in-game item. De adviesprijs voor deze uitvoering bedraagt 69.99 euro. De limited editie bevat dezelfde items als de special edition plus een unieke en genummerde verpakking. Deze versie bevat bovendien een levenslang abonnement op de game. De adviesprijs bedraagt 249.99 euro en er zijn slechts 500 exemplaren beschikbaar in de Benelux, waarvan de meesten inmiddels reeds verkocht zijn. De standaard editie is verkrijgbaar voor 49.99 euro.

Bezoek www.lotro-europe.com voor meer informatie over The Lord of the Rings Online.


---EINDE---


1- MMORPG
Massive Multiplayer Online Role Playing Game (MMORPG) is een grootschalige role playing game voor meerdere spelers over een computernetwerk. Deze vorm van gamen is enorm populair en wereldwijd spelen er tientallen miljoenen mensen MMORPG spellen. In een MMORPG is de interactie tussen de verschillende spelers belangrijk. Samen moeten zij vaak problemen of raadsels oplossen. Dikwijls, gaat het samenspelen verder naar guilds/clans. Dit zijn groepen mensen die samen spelen tegen andere groepen. De mensen in de groep helpen elkaar bij de ontwikkeling van ieders personage. Voor de meeste MMORPG's moet je maandelijks een bedrag betalen. Dit wordt gebruikt om servers met duizenden spelers te kunnen onderhouden, en maandelijkse updates te geven. Een aantal andere (bèta's vaak) zijn gratis. ook kan het zijn dat spelers de mogelijkheid hebben om lid te worden en meer opties te krijgen, of mogelijk betalen leden voor speciale items.

MMORPG is op dit moment een van de meest populaire genres van computerspellen. Miljoenen mensen spelen reeds MMORPG spellen. LOTRO biedt een groot publiek de kans om eenvoudig in een MMORPG te stappen omdat de wereld bekend is van de boeken en de films.

PERS INFORMATIE

VOOR NEDERLAND
Mike Hendrixen
Tel. +31 (0) 26 352 7524
Fax. +31 (0) 26 352 7424
Email: mike.hendrixen@codemasters.nl

CODEMASTERS WEBSITE
www.codemasters.nl

PRESS RESOURCE WEB SITE
Download game artwork, screens and essential Codemasters'press materials direct to your desktop from: www.codemasters.com/mediabank

CODEMASTERS CORPORATE BROCHURE
De nieuwe corporate brochure van Codemasters kan gedownload worden vanaf de volgende locatie: www.codemasters.nl/corporate/corporate.php

Het in 1986 opgerichte Codemasters is een toonaangevende ontwikkelaar en uitgever van succesvolle interactieve entertainment producten voor een wereldwijd publiek op huidige en toekomstige platformen en kanalen. Colin McRae Rally, DTM Race Driver, Operation Flashpoint zijn enkele van Codemasters' toonaangevende titels. De hoofdvestiging van het bedrijf ligt in Southam, Warwickshire, UK waar meer dan 400 mensen werken, en met een jaarlijkse omzet van meer dan $100 miljoen heeft het bedrijf vestigingen in de Benelux, Duitsland, Frankrijk en Spanje en is van plan om ook in Scandinavië voet aan de grond te krijgen. In 1999 ging het bedrijf ook de Amerikaanse uitgevermarkt op en heeft een online gaming ontwikkelfaciliteit in Oakhurst, CA. en een kantoor in New York, NY. Meer informatie over het bedrijf en zijn producten zijn te vinden op www.codemasters.nl.

ABOUT TURBINE, INC.
Turbine, Inc. is a premier developer, publisher and operator of online entertainment and is headquartered in Westwood, Massachusetts. The company is one of the largest privately-held online games company in North America. Turbine's catalogue includes some of the most famous online entertainment brands, including Asheron's Call(r), DUNGEONS & DRAGONS ONLINE(tm): Stormreach(tm), and The Lord of the Rings Online(tm): Shadows of Angmar(tm). For more information on Turbine and its services, please visit www.turbine.com.

ABOUT TOLKIEN ENTERPRISES
The Saul Zaentz Company d/b/a Tolkien Enterprises is the holder of worldwide motion picture, legitimate stage, merchandising, and other rights in J.R.R. Tolkien's literary works The Lord of the Rings and The Hobbit. Tolkien Enterprises has been producing and licensing films, stage productions and merchandise based on Tolkien's works for almost 30 years. Its headquarters are in Berkeley, California, and its website may be found at www.tolkien-ent.com.

CODEMASTERS CODE M
Neem een gratis abonnement op Code M, Codemasters' nieuwe gemeenschap met speciale voordelen voor abonnees. Schrijf je in en ontvang als eerste informatie over nog te verschijnen games, plus voorkeurstoegang tot speelbare demo's en downloads. Klik op deze link om je aan te melden: www.codemasters.nl/codemprogram/joinup.php

'The Lord of the Rings Online,' 'Shadows of Angmar,' The Watcher logo, 'The Lord of the Rings' and the names of the characters, events, items and places therein are trademarks or registered trademarks of The Saul Zaentz Company d/b/a Tolkien Enterprises under license to Turbine, Inc. Codemasters is a registered trademark owned by The Codemasters Software Company Limited and the Codemasters Online Gaming logo is a trademark owned by The Codemasters Software Company Limited. Turbine and the Turbine logo are trademarks or registered trademarks of Turbine, Inc. in the U.S. and/or other jurisdictions. All other trademarks are the property of their respective owners. Over 'The Lord of the Rings Online: Shadows of Angmar'
The Lord of the Rings Online: Shadows of Angmar (LOTRO) is de eerste en enige MMORPG 2 die gebaseerd is op de literaire werken van J.R.R. Tolkien. LOTRO laat spelers het grootste epische fantasy avontuur ooit zelf ervaren en meedoen met miljoenen andere fans in de prachtig vormgegeven en realistische wereld van Midden-Aarde. Met gebruik van Tolkien' s visie zal The Lord of the Rings Online de meest authentieke en realistische digitale creatie van Midden-Aarde zijn.