Politie Midden- en West Brabant

Persbericht verkeerscontrole district Tilburg 25-04-07

TILBURG, 25 april 2007

Team Leijdal kleurt Tilburg Zuid blauw

TILBURG Na een eerder aangekondigde grootscheepse politiecontrole in diverse wijken van Tilburg Zuid maakten agenten van het politieteam Leijdal-Hilvarenbeek gisteravond de balans op. Ondanks de voorwaarschuwing schreef de politie op diverse locaties ruim 160 bekeuringen uit. Wel bleken veel weggebruikers met de controle rekening gehouden te hebben.

Gistermiddag en avond hielden in totaal 40 agenten op diverse wegen in de wijken Jeruzalem, Fatima en Broekhoven I en II een uitgebreide verkeers- en milieucontrole. Ook had de politie op diverse plekken in de wijken aandacht voor de jeugd. De doelstelling van deze actiedag was om een positieve gedragsverandering bij de weggebruikers te bewerkstellingen waardoor de verkeersveiligheid verhoogd wordt.

De aandacht op het verkeersgebied lag voornamelijk op snelheid, parkeerexcessen, rijden onder invloed, het niet dragen van de autogordel, rijden door rood licht en niet handsfree bellen. Een van de automobilisten die op de bon ging voor het niet handsfree bellen werd, naar eigen zeggen, kort voor de bekeuringsituatie door een bekende telefonisch gewaarschuwd voor de politieactie. Helaas kwam voor hem dit telefoontje te laat. Hij kreeg een boete van 130 euro.

Ook controleerden agenten in het buitengebied van het teamgebied Leijdal op milieuovertredingen. De agenten werden hierbij ondersteund door bijzondere opsporingsambtenaren. Er werden bekeuringen uitgeschreven voor onder andere de visserijwet en het lozen van afval. Tijdens de controle troffen de agenten in een verscholen sloot aan de Koebrugseweg lappen katoen aan. Onderzoek wees uit dat de stof te maken had met een kunstproject genaamd Verborgen kunst Moerenburg. Gezien de broedtijd werd de eigenaresse verzocht de lappen te verwijderen.

Auteur: Desiree Brabers