Politie Groningen

Woensdag 25 april 2007

Provincie Groningen, 25-04-2007

Groningen: politie controleert bedrijfsafvalcontainers

De politie heeft dinsdag in de gemeente Groningen een
containercontrole gehouden. Hierbij werden twintig
bedrijfsafvalcontainers gecontroleerd. In elf gevallen was er sprake van overtredingen. Tegen acht bedrijven wordt proces-verbaal opgemaakt. Drie kregen een waarschuwing en in negen gevallen was alles keurig in orde.

Groningen: gewonde bij kop-staartbotsing

Bij een kop-staartbotsing op de Borgweg in Groningen is dinsdagmorgen een 20-jarige automobilist uit Ten Boer gewond geraakt. De man moest plotseling afremmen en een achteropkomende 51-jarige automobilist uit Garmerwolde deed dit vervolgens ook. Een daarachter rijdende tractor, bestuurd door een 39-jarige man uit Warffum, merkte dit te laat op en reed tegen de achterkant van 51-jarige automobilist. Die schoot vervolgens door tegen de auto van de Ten Boerster. Deze is met rugklachten naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Groningen: fietsers gewond na botsing

Twee fietsers zijn dinsdagmorgen gewond geraakt toen zij op de Hoornsedijk met elkaar in aanraking kwamen. Een 41-jarige man uit Roden haalde op het fietspad een 15-jarige fietsster uit Groningen in. Tijdens de inhaalactie raakten de fietsers elkaar waardoor beiden vielen. De man kwam er vanaf met schaafwonden. De 15-jarige Stadjer is met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Groningen/Haren: bekeuringen bij spoorwegovergangen

De politie heeft dinsdagmorgen een verkeerscontrole gehouden bij spoorwegovergangen in Gronigen en Haren. Doel van de controle was mensen aanspreken op de gevaren van het oversteken van een spoorwegovergang, terwijl de slagbomen naar beneden zijn. In totaal heeft de politie 10 bekeuringen uitgeschreven. Tegen de overtreders wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: fietser beroofd

Twee onbekende mannen hebben dinsdagavond rond 23.45 uur een 19-jarige fietser uit Onnen beroofd. De man reed door de Zaagmuldersweg toen hij werd ingehaald door een scooter en een fietser. Deze twee donkergekleurde mannen dwongen de jongeman tot stoppen. Onder bedreiging van een wapen moest de fietser zijn waardevolle spullen afgeven. Nadat hij dit had gedaan gingen de twee overvallers er vandoor. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Stadskanaal: rijbewijs ingevorderd van beginnend bestuurder

De politie heeft dinsdagmorgen het rijbewijs ingevorderd van een 19-jarige beginnend bestuurder uit Emmen. Tijdens surveillance zagen agenten de man bij wegwerkzaamheden meerdere overtredingen begaan. Hij reed 131 km/uur, terwijl daar 70 km/uur is toegestaan, hij haalde een andere auto in, terwijl dat in strijd was met het tijdelijke inhaalverbod. Hij reed met 116 km/uur de 50-kmzone in. Daar reed hij vervolgens verder met een gemiddelde snelheid van 99 km/uur. Tenslotte reed hij door het rode licht op de Nautilusweg. Gezien zijn verkeersgedrag werd zijn rijbewijs ingevorderd. Ook kreeg hij twee bekeuringen voor het negeren van een inhaalverbod en het rijden door het rode licht. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Delfzijl: ruzie leidt tot aanhouding

Een 50-jarige inwoner van Delfzijl is dinsdagnacht in een café aan de Landstraat aangehouden voor mishandeling. Hij had een 31-jarige man uit Delfzijl vier tanden uit zijn mond geslagen. Hier ging een ruzie aan vooraf. De toedracht wordt nog onderzocht. De man is ingesloten.

Sappemeer: jongen dreigt met vuurwapen

Een 17-jarige jongen uit Slochteren is dinsdagavond aangehouden voor bedreiging. Hij had een 16-jarige jongen uit Sappemeer met een wapen bedreigd. De naam van de verdachte kwam al snel naar voren uit het gesprek met het slachtoffer en controle bij de woning van de verdachte leverde niets op. Wel kregen ze telefonisch contact met de jongen. Hij vertelde dat hij in Sappemeer was en daar werd hij ingerekend. Hij bekende in het bezit te zijn geweest van een vuurwapen. Hij had het echter aan een vriendin gegeven. Onderzoek bij haar woning in Sappemeer leverde het wapen op. Het bleek een gas-/luchtdrukpistool te zijn. De jongen is ingesloten en de politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht.

Hoogezand: mannen stelen fiets

Twee 20-jarige mannen uit Zuidlaarderveen en Sappemeer zijn dinsdagavond bij het station in Hoogezand aangehouden voor diefstal van een fiets. De politie kreeg hiervan een melding. De melder gaf een duidelijk signalement en op basis hiervan konden de twee worden ingerekend. Bij de fouillering van de twee kwamen twee messen en een boksbeugel te voorschijn. De verdachten zijn ingesloten en de politie stelt een onderzoek in.

Kiel Windeweer: proces-verbaal voor afval verbranden

De politie maakt proces-verbaal op tegen een 48-jarige man uit Kiel Windeweer. Hij verbrandde afval in zijn tuin wat voor flinke rookontwikkeling zorgde. Agenten zagen dat hij hout- en snoeiafval verbrandde in een ton, maar dat er een grote hoeveelheid materiaal buiten de ton brandde. De man liet het gecontroleerd uitbranden. Hij had al eens een waarschuwing gehad. Deze keer krijgt hij proces-verbaal.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft dinsdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Veendam, Egypteneinde: aantal geregistreerde voertuigen: 558, aantal overtredingen: 60, hoogst gemeten snelheid: 105 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.