Politie Drenthe

Woensdagmorgen

Assen, 25-04-2007

Overtredingen bij zebrapad
HOOGEVEEN - Tijdens het verkeersexamen voor scholieren moesten dinsdagmorgen de kandidaten onder meer van de fiets stappen en aan de Schutstraat via een zebrapad de weg oversteken. Nadat er klachten kwamen dat automobilisten daar niet stopten is er gecontroleerd. Een agent bekeurde vervolgens 28 bestuurders die niet stopten voor het zebrapad terwijl voetgangers overstaken. Stadswachten bekeurden nog eens 27 bestuurders. Een aantal van hen werd op kenteken bekeurd, een aantal werd staande gehouden en kreeg daar te horen dat zij een transactie aangeboden kregen van 130,-.

Agenten achtervolgen bestuurder
HOOGEVEEN - Dinsdagavond zagen agenten de bestuurder van een personenauto vreemde capriolen uithalen. Op de Valkenlaan passeerde deze bestuurder namelijk links een vluchtheuvel om vervolgens met hoge snelheid de Sperwerlaan in te rijden. Een door de agenten gegeven stopteken negeerde hij en toen de politieauto naast deze bestuurder ging rijden probeerde hij met een stuurbeweging naar links de politieauto van de weg af te drukken. Uiteindelijk stopte de bestuurder die verklaarde dat hij geschrokken was van de politieauto. Van de man werd een bloedproef genomen wegens vermoedelijk gebruik van softdrugs. Voor de verkeersovertredingen kreeg de 24-jarige bestuurder uit Hoogeveen bekeuringen. (07-134199)

Agenten nemen auto met aanhanger in beslag
COEVORDEN Agenten controleerden dinsdagavond de bestuurder van een auto met aanhanger toen hij over de van Heutszsingel reed. De 32-jarige man uit Rheezerveen gaf eerst een valse naam op maar viel al snel door de mand. De man had een alcoholpromillage van 1,8. Zijn rijbewijs was al eerder ongeldig verklaard en de man werd voor de achtste keer bekeurd voor het rijden onder invloed. De auto was niet verzekerd en niet APK-gekeurd. De auto met aanhanger werd door de agenten in beslag genomen. (07-134246)

TFT-schermen uit school gestolen
EMMEN In de nacht van dinsdag op woensdag werd bij een Openbare Basisschool aan de Laan van het Kinholt een ruit ingegooid waarna twee TFT-schermen werden weggenomen. Een 57-jarige man uit Emmen deed namens de school aangifte. Schadebedrag nog niet bekend. (07-134257)

Stagiaire op heterdaad betrapt
ZUIDLAREN Een 18-jarige knaap uit Annen, werkzaam als stagiaire bij een winkel aan de Stationsweg, werd dinsdagmiddag op heterdaad betrapt toen hij na werktijd de winkel verliet. Hij bleek goederen van zijn werkgever te hebben weggenomen voor een bedrag van 60,-. Hij is aangehouden en heeft een proces-verbaal gekregen. (07-134169)

Vrouw loopt driedubbele beenbreuk op na val met fiets MEPPEL - Op donderdag 19 april fietste een 66-jarige mevrouw uit Meppel bij de Apotheek in de wijk Oosterboer vanaf de parkeerplaats de weg op. Een jonge jongen reed als bestuurder van een rode auto vanaf het appartementencomplex Klein Bastion de weg op en passeerde de vrouw aan de rechterkant. Hiervan schrok de vrouw waarna zij kwam te vallen. De jonmgen reed hierna weg. Na enkele dagen met pijn te hebben gezeten ging de vrouw alsnog naar de huisarts die constateerde dat zij een driedubbekele been/enkelbreuk had overgehouden aan de val. De politie wil graag in contact komen met de bestuurder van de rode auto en/of met getuigen van dit incident. Zij kunnen bellen met 0900 8844. (07-133832)

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Bert Peters, telefoon 0592 451280.