Vakcentrum Levensmiddelen

Tiel, 24 april 2007 Persbericht Geert Benders winnaar ZO²Z Award 2007 Beste supermarktondernemer van Nederland in Plus - Venlo

Het ondernemerschap van Geert Benders, ondernemer in de Plus - Venlo, is de afgelopen maanden intensief beoordeeld. Een uitgebreide vragenlijst, vormde de eerste fase van de competitie. Daarnaast is Geert Benders beoordeeld door zijn eigen klanten, accountmanagers van grote A-merkfabrikanten, bestuurders van detaillistenverenigingen, leden van het Vakcentrum JuniorenPlatform en `last but not least' door onderzoeksbureau EIM Stratus. Uiteindelijk heeft de finalejury, bestaande uit de voorzitters van FNLI (fabrikanten), VGL (grootwinkelbedrijf) en Vakcentrum (zelfstandigen), Geert Benders bezocht en beoordeeld. Excellent ondernemerschap is - naast een goede winkelformule, zoals Plus - dé belangrijkste voorwaarde voor een modern succesvol bedrijf dat het sociaal-economisch middelpunt van zijn marktgebied is. Geert Benders laat zijn omgeving duidelijk weten wie hij is en wat hij doet.

Tijdens de diverse ronden van de ZO²Z Award 2007 is Geert Benders op verschillende onderdelen beoordeeld. Onderwerpen zoals: het functioneren van de ondernemer in relatie tot zijn klanten, de buurt, de medewerkers, leveranciers, collega-ondernemers, het verenigingsleven, de politiek en de lokale overheid. Benders scoorde hierin bijzonder hoog. Benders is loyaal aan het landelijk formulebeleid van Plus, maar denkt zelf absoluut mee om zijn formule lokaal te versterken. Hij heeft ook een duidelijke visie op de toekomst, dat blijkt uit de antwoorden die Geert Benders de jury heeft voorgelegd. Hij hecht bijvoorbeeld bijzonder veel waarde aan de mening van zijn klanten en medewerkers.

In het juryrapport staat onder meer dat Geert Benders veel energie in zijn mensen steekt en nauw betrokken is bij de leefbaarheid van de omgeving van zijn bedrijf. De finalejury vindt de goede combinatie van maatschappelijke verantwoordelijkheid en de zeer bedrijfsmatige, commerciële inslag opmerkelijk.

De finalejury kwam unaniem tot de conclusie dat zij met Geert Benders als winnaar van de competitie om de ZO²Z Award 2007 een complete ondernemer te hebben gevonden. Een ondernemer met visie, potentie en stabiliteit zowel vanuit het verleden als naar de toekomst toe. De eigenaar van het beste eindproduct. Het feit dat Geert Benders een voorbeeld voor het zelfstandig ondernemerschap en een ambassadeur voor de hele branche is, heeft absoluut een rol gespeeld in het eindoordeel van de finalejury.

De familie Kooistra, Jumbo-ondernemers in Bolsward werd tweede in de competitie, terwijl Johan Habraken, C1000-ondernemer in Bakel als derde eindigde.

Einde persbericht

---

Vakcentrum

Het Vakcentrum is de brancheorganisatie van de zelfstandige levensmiddelendetaillist en behartigt de belangen van de 1900 aangesloten leden met hun 2300 winkels. Het Vakcentrum is aangesloten bij de Koninklijke Vereniging MKB-Nederland en bij het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel. Het Vakcentrum behartigt de belangen voor de branches Supermarkten, Kaas & Delicatessen, Natuurvoeding & Reform, Convenience stores en Zoetwaren. Tot de Vakcentrumgroep behoren Vakcentrum Bedrijfsadvies, Foodconsult Bedrijfsadvies, P&O Support, Stichting Varena en Stichting Kaas en Delicatessenwinkels Nederland.

Noot aan de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Vakcentrum, Paul Jansen communicatie Vakcentrum, (0653) 30 31 60.

Klik hier voor het persbericht in pdf formaat.