Persberichten Rijn & Venen, 10.25 uur

Utrecht, 25-04-2007

Allemaal nuchter

WOERDEN De politie heeft in de nacht van dinsdag 24 op woensdag 25 april van 00.00 uur tot 01.30 uur een alcoholcontrole op de Geestdorp en Europabaan gehouden. Alle 85 bestuurders die moesten blazen, bleken niet (te veel) te hebben gedronken.

Mishandeling

WOERDEN Op dinsdagavond 24 april werd een man door een bekende van hem mishandeld.

Rond 21.15 uur liep een 19-jarige jongeman uit Woerden over het Rietveld. Hij werd door een inzittende van een geparkeerde auto uitgescholden. Hij liep naar de auto toe en herkende de jongen die hem uitschold als een 17-jarige jongen uit Woerden. De jongen stapte uit en viel de 19-jarige Woerdenaar aan. Die werd geduwd, geschopt en hard bij zijn keel gepakt. Daarna stapte de verdachte weer in de auto en reed samen met enkele anderen weg.

Het slachtoffer deed aangifte van mishandeling. Wat precies de aanleiding is geweest voor de mishandeling is nog niet bekend. De politie stelt een onderzoek naar de verdachte in.

Aanrijding

WOERDEN Twee opzittenden van snorfiets raakten op dinsdag 24 april gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 15.50 uur reed een 29-jarige automobiliste uit Woerden over de Jan Steenstraat, komende uit de richting van de Anton Mauvestraat en gaande in de richting van de Kerkhoflaan. Zij stopte voor de kruising met de Jozef Israëlslaan. Vervolgens trok zij op, maar zag daarbij een voor haar van rechts komende snorfiets over het hoofd, met een aanrijding tot gevolg. De snorfiets werd bestuurd door een 16-jarige jongen uit Woerden en bij hem achterop zat een even oude plaatsgenoot.

De bestuurder liep schaafwonden op armen en handen op en hoefde niet naar het ziekenhuis. Zijn passagier had onder andere enkelletsel en werd voor behandeling per ambulance naar het Hofpoortziekenhuis in Woerden gebracht.

Gedrieën

WOERDEN Op dinsdag 24 april maakten drie meisjes zich schuldig aan winkeldiefstal.

Rond 14.25 uur zag een medewerker van een winkel aan de Rijnstraat dat drie meisjes gezamenlijk kleding uitzochten en vervolgens daarmee zonder te betalen de winkel wilden verlaten. Het drietal, twee meisjes van 14 jaar uit Harmelen en Vleuten en een meisje van 16 jaar uit Woerden, werd door de medewerker staande gehouden. In een tas trof zij voor ruim 170,- aan gestolen kleding aan. Het drietal werd overgedragen aan de politie.

Tegen de meisjes is proces-verbaal opgemaakt. Het verbaal wordt voor afhandeling middels een alternatieve straf overgedragen aan Bureau HALT.

Zwaar gewond

MIJDRECHT Een 16-jarige bromfietser uit Abcoude raakte op dinsdag 24 april zwaargewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 11.55 uur reed een 55-jarige automobilist over de Industrieweg, komende uit de richting van het centrum en gaande in de richting van Vinkeveen/Wilnis. Links van hem reed de 16-jarige bromfietser uit Abcoude over het fietspad in dezelfde richting. Ter hoogte van een bedrijf sloeg de automobilist linksaf en dacht nog voor de bromfietser langs te kunnen. Dat bleek niet het geval: de bromfietser reed vol in de linkerflank van de auto en kwam ten val.

De bromfietser is per ambulance naar het VU-ziekenhuis in Amsterdam gebracht. Daar bleek dat hij ondanks het dragen van een helm een zware hersenschudding en een gebroken been had opgelopen. Hij is in het ziekenhuis opgenomen.