AutoRai

Subaru wéér klassewinnaar trekauto-verkiezing

(4/25/2007)
Je kunt er de klok op gelijk zetten: telkens als een Subaru deelneemt aan de Trekauto van het Jaar-verkiezing van de ANWB Kampeer- & Caravan Kampioen, valt Subaru doorgaans in de prijzen. Dit jaar wederom, en wel met de aantrekkelijk geprijsde Subaru Impreza Plus 1.5R!

Mede dankzij zijn standaard Symmetrical AWD (permanente vierwielaandrijving), high-low schakelkeuze en een maximaal aanhangergewicht van liefst 1.500 kilogram, wist de Impreza alle âsoortgenotenâ in de C-klasse achter zich te laten: de Daihatsu Terios
1.5i, de Hyundai Tucson 2.0 CVVT en de Suzuki SX4 Diesel. Een opmerkelijk drietal, omdat ze alle over een nadrukkelijker â4x4-uiterlijkâ beschikken dan de Impreza Plus. Daar komt bij dat Subaru tijdelijk ook een âEditionâ - technisch geheel gelijk aan de zegevierende Impreza Plus 1.5R - inclusief diverse accessoires aanbiedt voor een heel aantrekkelijke prijs. Dit betekent dat de klassewinnaar van de ANWB Trekauto van het Jaar-verkiezing in Edition-uitvoering reeds verkrijgbaar is vanaf 19.495 euro!

DAF-testterrein
De Trekauto van het Jaar-verkiezing, die dit jaar voor de 17^e keer gehouden werd, telde dit maal 21 deelnemende autoâs, verdeeld over vier klassen. De uiteindelijke beoordeling kwam voor rekening van zowel een rijdende als een niet-rijdende jury. Zij beproefden de autoâs op de testbaan van DAF Trucks in St.Oedenrode. In het testtraject waren verschillende soorten wegdek opgenomen waar het geluids- en veercomfort werden beoordeeld. Met name in de zogeheten Lane Change kwam de stabiliteit aan het licht. In deze dubbele chicane moest de auto een steeds heftiger slingerende caravan de baas zien te blijven.

Voor de beoordeling van de trekkracht maakte de jury gebruik van de diverse hellingen die op het DAF-terrein liggen. De niet-rijdende jury daarentegen, schonk alleen aandacht voor de vakantievriendelijkheid van de autoâs. Die begon bij het aan- en afkoppelen van de caravan en eindigde bij de kaartenvakken van de voorportieren.

De volledige uitslag van de verkiezing is te lezen in het meinummer van de KCK.