Ingezonden persbericht


Zomer Marktplaats.nl begint in april

Marktplaats-gebruikers zoeken massaal naar zomer- en outdoor gerelateerde zaken

Emmeloord, 25 april 2007 - De zomer begint officieel pas 21 juni, maar op Marktplaats.nl is nu al volop sprake van zomerse activiteiten. Mede door het uitzonderlijke mooie weer van de afgelopen dagen is een duidelijke stijging te zien in zoektermen waar het gaat om zomer- en outdoor gerelateerde zaken.

Van alle meest gezochte woorden op Marktplaats.nl bestaat de Top 10 stijgers uit de volgende zoektermen:
1 Cabrio

2 Gratis

3 Trampoline

4 Tuinmeubelen

5 Caravan

6 Honda

7 Tegels

8 Yamaha

9 Scooter

10 Airco

"De vraag naar deze producten steeg de afgelopen weken enorm en laat daarmee zien dat Nederland de zomer in het hoofd heeft", zegt Oscar Diele, marketing directeur eBay Nederland & Marktplaats.nl. "In dat opzicht is Marktplaats.nl een barometer van de Nederlandse samenleving en kunnen we zien welke trends er spelen. Opvallend is bijvoorbeeld dat na de hitte van vorig jaar, toen er een tekort aan airco's was, men deze massaal zocht op Marktplaats.nl. Dat dit zoekwoord nu al in de Top 10 van stijgers staat, laat zien dat Nederland dit jaar vast voorbereid wil zijn op de komende zomer en niet zonder verkoeling wil komen te zitten."

Momenteel worden er op Marktplaats.nl ruim 4.000 cabrio's, ongeveer 900 trampolines, 100 tuinmeubelsets, 750 caravans en 2761 ventilatoren en airco's aangeboden.

Over Marktplaats.nl
Marktplaats.nl, opgericht in 1999, was in Nederland een van de eerste websites die zich volledig richtte op rubrieksadvertenties. Sinds de oprichting is de onderneming uitgegroeid tot de populairste website op dit gebied in Nederland met een nog altijd groeiende klantenbasis van particulieren en kleine bedrijven. Per dag worden er meer dan 185.000 nieuwe advertenties op de website geplaatst, van kleding en verzamelobjecten tot auto's en huisraad. De onderneming maakt sinds november 2004 onderdeel uit van eBay. Marktplaats is gevestigd in Emmeloord. Kijk voor meer informatie op: www.marktplaats.nl.

###