Politie Haaglanden

Persberichten 25 april

Haaglanden, 25-04-2007

Dieven aangehouden na achtervolging
Den Haag - Na een melding dat er bij een supermarkt aan de Elandstraat bouwmaterialen werden gestolen en in een rode auto geladen, zagen toegesnelde politieagenten op 24 april om 23.30 uur de bewuste wagen rijden in de Zorgvlietstraat. Op het moment dat de 22-jarige bestuurder uit Den Haag daarvan wilde parkeren op de Veenkade en de politieauto zag, stapte de 24-jarige Haagse bijrijder uit en rende weg richting de Noordwal. De politiemensen konden de verdachte snel aanhouden, maar de bestuurder van de rode auto reed ook weg. In de Carthesiusstraat werd de auto tot stilstand gebracht. De agenten troffen zes rollen dakleer aan; de rollen zijn in beslaggenomen en de verdachten aangehouden.

Man slaat meisje in gezicht
Den Haag - Een 44-jarige Hagenaar is op 24 april aangehouden op de Van Mierisstraat wegens mishandeling. De man had een 13-jarig meisje uit Den Haag op het Hannemanplantsoen zomaar in haar gezicht geslagen. Ze was erg overstuur en had pijn in haar gezicht en nek. De man bekende meteen.

Aanrijding na oversteken door rood
Den Haag - Een 47-jarige man uit Den Haag is dinsdagmiddag aangereden toen hij in de De Heemstraat de weg overstak terwijl het verkeerslicht op rood stond. Het slachtoffer negeerde omstreeks zes uur 's middags het rode licht en werd geschept door een 20-jarige automobiliste. De 47-jarige is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

Gepakt met 'gevonden' snorfiets
Den Haag - Een 16-jarige jongen uit Den Haag is dinsdagmiddag aangehouden, omdat hij op een gestolen snorfiets door de stad reed. Een politieagent zag de jongen omstreeks drie uur rijden over het Buitenom. Toen de snorfietser de agent in de smiezen kreeg, ging hij er vandoor. De agent kon de jongen na een korte achtervolging aanhouden en constateerde dat de snorfiets als gestolen stond geregistreerd. De verdachte verklaarde dat hij de snorfiets had gevonden. Hij dacht dat het rijwiel door de eigenaar was weggegooid.

Beroofd van telefoon
Den Haag - Een 32-jarige Hagenaar is dinsdagmorgen in de Kempstraat van zijn mobiele telefoon beroofd. Het slachtoffer liep bellend over straat toen twee jongens op een brommer langsreden en de telefoon uit zijn handen trokken. Van hen ontbreekt nog elk spoor.

4 jongetjes vernielen ruiten
Den Haag - Vier jongens in de leeftijd van 10,13 en 15 jaar hebben dinsdag 24 april omstreeks 20.40 uur twee ruiten van een school aan de Twickelstraat vernield. Een 26-jarige vrouw zag dit echter gebeuren en op basis van haar beschrijving kon de politie de jongens op de Hackfortstraat aanhouden. De jongens hebben de vernieling bekend. De drie oudste jongens krijgen een Halt verwijzing en het jongetje van 10 jaar kan een stevig gesprek tegemoet zien.

Vrouw (84 jaar) door auto aangereden
Den Haag - Een vrouw van 84 jaar is dinsdag 24 april omstreeks 12.00 uur op de Vreeswijkstraat door een 20-jarige bestuurder van een auto aangereden. De vrouw bleek geen letsel te hebben, hoewel haar fiets zwaar beschadigd was. De man bleek een beginnend bestuurder. Hij kreeg een proces verbaal en zijn rijbewijs is ingenomen. Hoe de aanrijding is ontstaan, is niet bekend.

Met 190 km voorbij flitsen
Den Haag - Het rijbewijs van een 30-jarige man is dinsdag 24 april omstreeks 20.20 uur op het politiebureau ingenomen omdat hij met een snelheid van 190 km per uur over de A13 raasde. De man passeerde hierbij iemand van de politie die vervolgens achter hem aan is gereden en hem gemaand heeft tot stoppen. Eenmaal op het bureau kon de man zijn rijbewijs inleveren en kreeg hij een proces-verbaal voor het overtreden van de toegestane maximum snelheid.

Fietsendieven opgepakt?
Delft - Een getuige zag dinsdag 24 april rond 19.45 uur vier jongens een fiets stelen bij een woning aan de Van Kinschotstraat. Een motoragent kon al snel drie jongens in de omgeving aanhouden. Zij verklaarden dat zij iemand zagen wegfietsen op een fiets, maar dat zij zelf niets met de diefstal te maken hadden. De politie had genoeg aanwijzingen hieraan te twijfelen en nam de drie mee naar het politiebureau. Hier wordt uitgezocht hoe de vork in de steel zit.

Fietser belandt in water na aanrijding
Wateringen - Een 29-jarige fietser uit Voorburg belandde dinsdag 24 april om 07.50 uur met haar fiets in het water langs de Dorpskade. De vrouw fietste over de Bovendijk en botste tegen een auto bestuurd door een 49-jarige chauffeur uit Wateringen. Een 33-jarige man uit Wateringen zag de vrouw vallen en reageerde zeer alert. Hij trok het slachtoffer direct uit de sloot. Zij werd met onbekend letsel vervoerd naar een ziekenhuis, maar kon deze na behandeling al weer snel verlaten.

Verkeersbrigadier in de problemen
Honselersdijk - Een 43-jarige verkeersbrigadier uit Honselersdijk werd dinsdag 24 april om 08.40 uur bijna aangereden. De vrouw hielp op de Molenlaan kinderen met het oversteken en werd vervolgens bijna aangereden door een nog onbekende automobilist. De vrouw maakte melding bij de politie die via het kenteken van de veroorzakende auto een onderzoek instelt.

Kinderen naar Halt
Naaldwijk - Twee jongens (15 jaar) krijgen een Haltverwijzing. De twee trachtten dinsdag 24 april om 15.10 uur in de Bibliotheek aan de Sint Martinusstraat de kassa open te maken. Zij werden echter door een medewerker betrapt en kregen na overleg met hun ouders een Halt-verwijzing.

Gordelcontrole in Delft
Delft - De politie van Delft controleerde dinsdag 24 april tussen 10.30 en 16.00 uur in het kader van de verkeersveiligheidsweek het verkeer op de Westlandseweg. In totaal werden 25 bestuurders geverbaliseerd. Hoewel veertien bestuurders zonder autogordel reden, bleek het merendeel van de gecontroleerde automobilisten wel de verplichte autogordel te dragen. Politie Haaglanden controleert regelmatig op het dragen van de autogordel, omdat de gordel levensreddend en letselbesparend werkt bij een ongeval. De overlevingskans bij een verkeersongeval is bijna vijftig procent hoger als de autogordel gedragen wordt.

Veilig naar school
Delft - In het kader van de verkeersveiligheidsweek bracht de wijkagent een bezoek aan de Prins Mauritsschool aan de Nassaulaan. Hij bezocht de groepen zeven en acht. In groep zeven gaf de wijkagent verkeersles over fietsverlichting en voorrangsregels. De kinderen van beiden groepen kregen de kans om hun fiets te laten keuren. In totaal werden 60 fietsen ter controle aangeboden. Enkele fietsen voldeden niet aan de vastgestelde eisen. De kinderen kregen een brief mee voor hun ouders waarin de zwakke punten werden beschreven met daarbij het advies om de geconstateerde gebreken te herstellen.

Door capriolen in het ziekenhuis
Zoetermeer - Een 39-jarige motorrijder uit Leidschendam haalde dinsdag 24 april rond 13.00 uur zulke capriolen uit met zijn motor en zijspan, dat hij de macht over het stuur verloor en tegen een verkeersbord knalde. Een getuige zag dat de man in een bocht van de Gerrit Achterberghove de zijspan de lucht introk. In de tweede bocht kwam het achterwiel los en in de derde bocht trok hij weer een wiel omhoog. Dit liep fout af en door de aanrijding met het verkeersbord, raakte hij gewond aan zijn schouder. De GGD vervoerde hem naar het ziekenhuis.

Geesten verdrijven met speelgoedpistool
Zoetermeer - Een surveillerende agent zag dinsdag 24 april rond 10.00 uur een 35-jarige man uit Gouda over de Rokkeveenseweg Zuid fietsen. Omdat de man een aantal plastic tassen aan zijn stuur had hangen en zich nogal vreemd gedroeg, liet de agent de man stoppen. Op dat moment viel het op dat de man uit Gouda een bobbel in zijn broekzak had. Hieruit kwam een speelgoedpistool. De man verklaarde met dit pistool geesten te verdrijven. Aan het politiebureau moest hij afstand doen van het pistool.

Gewond na aanrijding
Zoetermeer - Een 60-jarige automobilist uit Zoetermeer raakte dinsdag 24 april om 17.40 uur gewond toen een touringcar achterop zijn auto botste. De Zoetermeerder stond voor een verkeerslicht te wachten op de Van Leeuwenhoeklaan toen hij van achteren werd aangereden. Het slachtoffer is met nekletsel vervoerd naar een ziekenhuis. De politie onderzoekt de toedracht.