Gemeente Duiven


Aanleg van een nieuwe gastransportleiding

---

afbeelding kaart met gastransportleiding De N.V. Nederlandse Gasunie heeft het voornemen tussen Angerlo en Beuningen een aardgastransportleiding te realiseren. Het project Angerlo-Beuningen maakt onderdeel uit van het Open Season project. Dit project behelst de aanleg van een nieuwe gastransportleiding van noord (Rysum) naar zuidoost (Zelzate) Nederland. Dit project is verdeeld in een vijftal deelprojecten waar het traject Angerlo-Beuningen er één van is. De realisatie van deze aardgastranportleiding is MER (Milieu Effect Rapportage) plichtig.

De MER procedure begint met de publicatie van een startnotitie door de Gasunie. Deze startnotitie ligt vanaf 21 maart 6 weken ter inzage. In deze periode kan een ieder inspreken op de startnotitie. De startnotitie stelt voor om MER onderzoek voor de zuidelijke variant te laten vervallen en uitsluitend voor de noordelijke variant de milieueffecten te onderzoeken.
Het college deelt deze zienswijze niet. Vandaar dat het college besloot een inspraakreactie in te dienen en de beide varianten op de milieueffecten laten onderzoeken.

Het college is nog in overleg met de colleges van de buurgemeenten Westervoort en Zevenaar over een gelijkstrekkende reactie van deze beide gemeenten.

Nadat de termijn van ter inzage ligging voorbij is, zal de commissie MER in haar eindvergadering op 21 mei 2007 het concept richtlijnenadvies opstellen en de gemeentelijke reacties hierbij meewegen. Uiteindelijk wordt het definitieve richtlijnadvies voor vaststelling aan de gemeenteraden toegestuurd.

Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben dan kunt u contact opnemen met de heer J. van Luttikhuizen van afdeling Volkshuisvesting Ruimtelijke Ordening en Grondzaken 0316 - 279 322 of per e-mail: j.vanluttikhuizen@duiven.nl