Dienstenbond CNV

Nieuws

Maxeda: Teleurstellende start van cao-overleg

24 april 2007
Categorie: algemeen nieuws dibo

Door: g.rijzinga

19 april jl. zijn de onderhandelingen gestart. Over inhoud van de voor-stellenbrief van Maxeda waren de bonden zeer teleurgesteld.

Door ondernemingen worden goede resultaten geboekt, maar vanuit concurrentieverhoudingen moet toch verder de broekriem aangehaald worden.

Aan iedereen die het maar wil horen laat Maxeda weten dat het erg goed gaat met de onder-nemingen. Natuurlijk weten wij ook wel dat er verschillen tussen de werkmaatschappijen zijn, maar wij zijn van mening dat met een goede economie en prachtige resultaten ook de werknemers mee mogen profiteren. De voorstellen van Maxeda zijn voor een goed cao-resultaat niet echt hoopgevend. Natuurlijk is het een en ander nog niet geconcretiseerd en zeker niet uitputtend besproken maar de voorstellen van Maxeda voorspellen niet veel goeds.

De verschillen naast elkaar krijgen leden in een info thuis gestuurd.

Ook ging de discussie weer over level playing field ofwel hoe verhouden de loonkosten zich met die van de concurrenten. Door Maxeda wordt gesteld dat de 8 tot12% vertraagde groei niet nodig is voor het Hoger Personeel. Hiermee zet Maxeda opnieuw het cao-overleg op scherp. Een verschil tussen medewerkers die onder een cao vallen en medewerkers die onder een HP-cao vallen is voor ons onbespreekbaar. Goede resultaten zijn slechts te behalen als iedereen, van hoog tot laag, de schouders eronder zetten.

Samen sterk voor een nieuwe cao
U ziet het. Er is nog veel onduidelijk. Wij zullen u op de hoogte houden van alle ontwikkelingen. Een volgend overleg staat gepland op 24 april en 10 mei a.s. Iedereen profiteert van een cao. Maar we kunnen alleen een goede cao afsluiten als we genoeg leden hebben. Alleen samen staan we sterk! Daarom is het van groot belang dat u uw collega lid maakt met de bon op de achterkant! Alleen leden van CNV Dienstenbond hebben invloed op hun eigen arbeidsvoorwaarden. Maar er zijn nog meer redenen om lid te worden van de goedkoopste vakbond van Nederland. Zo hebben wij een compleet pakket aan rechtsbijstand waarmee u al snel 150 bespaart ten opzichte van andere rechtsbijstandaanbieders. Daarnaast kan uw vakbondscontributie fiscaal verrekend worden. Uw voordeel kan dan nog eens oplopen tot 40% van de kosten van de contributie! Kortom, uw lidmaatschap is snel terugverdiend.

Heeft u nog vragen en/of opmerkingen over deze info, neem dan gerust contact op met bestuurder, Geert B. Rijzinga. Telefoon 023 5670615 of e-mail g.rijzinga@remove-this.cnvdibo.nl