Dienstenbond CNV

Nieuws

CNV Dienstenbond met Nijman en Piet Klerkx in gesprek over reorganisatie

24 april 2007
Categorie: algemeen nieuws dibo, nieuws homepagina dibo

Door: w.breunesse

Afgelopen woensdag 18 april heeft CNV Dienstenbond een gesprek gevoerd met Nijman International en Piet Klerkx. Gesproken is over de grote onzekerheid onder het personeel over de samenvoeging van beide bedrijven tot DMG Meubelen en de sociale en personele gevolgen daarvan. Eerder deze week werd in personeelsbijeenkomsten duidelijk dat het personeel een sociaal plan wenst om deze gevolgen op te vangen. Nijman en Piet Klerkx willen aan die wens vooralsnog niet voldoen. CNV Dienstenbond blijft daar wel op aandringen en heeft een vervolgafspraak gepland.

Duidelijkheid
Uit goed bezochte personeelsbijeenkomsten bleek dat er bij het personeel van Nijman en Piet Klerkx vooral veel onduidelijkheid heerst over de voorgenomen plannen. Met name voor het kantoorpersoneel van Nijman zal de samenvoeging van beide bedrijven grote gevolgen hebben. In de plannen verhuizen zij in 2008 van Nieuwegein naar Waalwijk. Hoe de gevolgen van deze verhuizing worden opgevangen is volstrekt onduidelijk. Hoe wordt er bijvoorbeeld omgegaan met vervoer, reiskosten en extra reistijd? En wat gebeurt er als men ervoor kiest om niet mee te verhuizen? Deze zorgen en vragen hebben wij aan de directie overgebracht. Nijman en Piet Klerkx hebben op ons verzoek aangegeven in de komende weken en maanden meer duidelijkheid aan u te willen geven. Een toezegging die wij hebben gekregen is dat iedereen in Nieuwegein zijn huidige werkzaamheden tegen dezelfde arbeidsvoorwaarden kan voortzetten in Waalwijk. In april en mei wordt een nieuwe ronde van persoonlijke gesprekken gehouden en wordt een inventarisatie gemaakt van alle problemen en knelpunten die u verwacht tegen te komen bij deze reorganisatie. Wij adviseren u daarom met uw collegas te bespreken welke problemen en knelpunten er zijn en deze in de gesprekken naar voren te brengen. Als deze gesprekken niet worden gehouden, of u krijgt onvoldoende ruimte om zorgen, problemen en knelpunten te benoemen, dan horen wij dat graag. Wij kunnen daar dan snel op in spelen.

Sociaal plan
In het gesprek met Nijman en Piet Klerkx is ook de wens van het sluiten van een sociaal plan besproken. Wij hebben aangegeven n.a.v. de personeelsbijeenkomsten genoeg aanleiding te zien om over een sociaal plan te spreken. Toch wil uw werkgever nog niet aan die wens voldoen. Zij willen eerst een duidelijk beeld hebben van alle problemen en knelpunten die u ervaart. In de persoonlijke gesprekken de komende tijd worden daarom mogelijke problemen en knelpunten geïnventariseerd. Vervolgens willen Nijman en Piet Klerkx kijken tot welke regelingen ze moeten komen om alle gevolgen die u ervaart op te vangen. Wat ons betreft is dat in een sociaal plan. Wij hebben er bij Nijman en Piet Klerkx op aangedrongen daarover in gesprek te blijven. Wij willen graag met de directie spreken over de inventarisatie van problemen en knelpunten en over de wijze waarop die kunnen worden opgevangen. Na enige aarzeling bleken Nijman en Piet Klerkx bereid een vervolgafspraak te maken op 14 juni. Dat is teleurstellend. Uiteraard hadden wij graag gezien dat er direct over een sociaal plan gesproken kon worden. Maar we kunnen wel constateren dat de optie van een sociaal plan nog niet helemaal van tafel is.

Contact
Heeft u vragen en/of opmerkingen n.a.v. deze info dan kunt u contact opnemen met bestuurder Wessel Breunesse, per telefoon, 035-6460580, of per e-mail, w.breunesse@remove-this.cnvdibo.nl