Politie Hollands Midden Datum: 25 april 2007
---

Voorhout Buurtbewoners voorkomen inbraak en diefstal fiets Enkele buurtbewoners hebben dinsdagavond 24 april voorkomen dat er werd ingebroken in een woning aan de Dinsdagse Wetering en een fiets werd gestolen bij het Station. Rond 19.50 uur hoorde een buurtbewoner geluiden uit de richting van de woning van zijn buren komen waarvan hij wist dat ze er niet waren. Hij gaat naar de woning en ziet dat er braakschade is aan een raam. Ook ziet hij in een flits iemand weglopen. De buurtbewoner mobiliseert enkele buurmannen en gaan op de fiets op zoek naar de weggelopen man. Bij het Station zien ze de door hen gezochte man staan bij nog twee andere mannen. Op dat moment proberen ze een slot van een daar gestalde fiets open te breken, kennelijk met de bedoeling deze te stelen. Bij het zien van de buurtbewoners gaat het drietal er vandoor. De gewaarschuwde politie kon één van de mannen korte tijd later op de Boekhorstlaan aanhouden. Hij is voor het verdere onderzoek ingesloten. De politie is nog op zoek naar de twee andere twee mannen.

Voorhout Aanrijding Op de Leidsevaart ontstond dinsdag 24 april rond 12.50 uur een aanrijding tussen twee auto's. Een 81 jarige vrouw uit Katwijk was na de aanrijding verward en werd voor onderzoek overgebracht naar het LUMC. De vrouw had in een bocht van de Leidsevaart onvoldoende rechts gehouden en botste op een tegemoetkomende auto die bestuurd werd door een 40 jarige man uit Vleuten. Daarna raakte ze de controle over haar auto kwijt, raakte van de weg en kwam op het fietspad tot stilstand.

Leiden Man onder verdachte omstandigheden aangehouden De politie heeft dinsdag 24 april rond 23.50 uur een 21 jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man werd onder verdachte omstandigheden aangetroffen in een achtertuin van een woning aan de Transvaalhof. De politie kon de man aanhouden dankzij een melding van een buurtbewoner die geluiden had gehoord wat leek dat er werd ingebroken. De politie heeft dat laatste nog niet vast kunnen stellen. De verdachte is voor het verdere onderzoek ingesloten.

Leiderdorp en Stijging aantal autoinbraken omgeving Het politieteam Leiderdorp ziet een stijging van het aantal auto-inbraken ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De eerste drie maanden van 2006 waren er 55 auto-inbraken, terwijl dezelfde periode dit jaar er 116 aangiften zijn. Voor 2007, tot nu toe, zijn er 139 auto-inbraken geteld. Het gaat om de plaatsen Leiderdorp, Koudekerk aan den Rijn, Zoeterwoude, Hazerswoude en Benthuizen.

Bij de inbraken werden voornamelijk de sloten geforceerd of ruiten ingeslagen om de auto's te openen. Autoradio/CD-spelers blijken nog steeds in trek te zijn bij auto-inbrekers. Een toename is echter ook te zien bij navigatiesystemen of onderdelen daarvan. Een arm waaraan het navigatiesysteem wordt bevestigd wordt regelmatig aan de voorruit achtergelaten. Dit kan voor inbrekers reden zijn om op zoek te gaan naar meer spullen. Dieven kijken zelfs of er een zuigring zichtbaar is op de voorruit. Dit kan eveneens reden zijn om een ruitje in te tikken. Het schoonmaken van de voorruit is dan ook daadwerkelijk zinvol. Bij gelegenheid nemen inbrekers ook CD's, achtergelaten klein geld, paraplu's enz. mee.

De politie roept burgers op inbrekers niet in de verleiding te laten komen en geen kans te geven. Laat daarom nooit waardevolle spullen in de auto achter. Zet als het mogelijk is het dashboardkastje en het oprolbare bagagerek van de kofferbak open zodat ook te zien is dat er niets te halen valt.

Verder wijst de politie op het belang van het doen van aangifte. Dat kan op het politiebureau, via Internet (www.politie.nl) of telefonisch via 0900 - 8844. Ook getuigen die een verdachte situatie zien worden verzocht zo snel mogelijk de politie hiervan op de hoogte te stellen. Een verdachte situatie is niet alleen als een burger ziet dat er bijvoorbeeld een ruitje wordt ingeslagen, maar ook als iemand op een parkeerplaats uitgebreid in auto's kijkt.

Roelofarendsveen Onder invloed tegen vangrail Een 37 jarige man uit Den Haag lukte het dinsdag 24 april rond 17.50 uur niet om zijn auto op de Rijksweg 4 onder controle te houden en botste tegen de vangrail. Daarna wilde hij zijn kapotte band verwisselen. Andere weggebruikers belden de politie omdat ze vermoeden dat de man gedronken had. Agenten stelden inderdaad vast dat dit het geval was en hielden hem aan. Zijn daarna uitgevoerde ademanalyse gaf als uitslag 590 ug/l. (limiet 220 ug/l.) De agenten vorderden daarop het rijbewijs van de man in en maken proces-verbaal tegen hem op.

Nieuwkoop Mishandeling De politie doet onderzoek naar een conflict tussen een 23 jarige man uit Nieuwkoop en een 22 jarige man uit Hoogmade. Het incident deed zich dinsdagavond 24 april rond 19.30 uur voor op het Kennedyplein. Beide mannen deden aangifte, dat er geslagen was. Daarbij werd ook mogelijk een stuk hout gebruikt. Een verkeersmanouevre van één of beide verdachten, gevolgd door een scheldpartij, ligt vermoedelijk ten grondslag aan dit geweld. Beide verdachten zijn in verband met het verdere onderzoek nog ingesloten.

Reeuwijk Inbraak in woning De politie doet onderzoek naar de inbraak in een woning aan de Tempeldijk. De inbraak vond plaats op dinsdag 24 april tussen 10.30 en 15.30 uur. Een raam werd opengebroken waarna werd ingeklommen. Op dit moment is nog niet bekend of er iets uit de woning is gestolen.

Waddinxveen Verdachten van bedrijfsinbraak aangehouden De politie heeft woensdag 25 april even na 04.30 uur drie Rotterdammers van 18, 20 en 22 jaar en een 15 jarige jongen uit Vlaardingen aangehouden op verdenking van het plegen van een bedrijfsinbraak eerder die nacht. De politie kreeg rond 04.20 uur diverse meldingen van inbraak in een bedrijf aan de Passage. Terwijl agenten parkeerden nabij de Passage zagen zij een auto met vier inzittenden rijden over de Juliana van Stolberglaan in de richting van de Kanaalweg. De agenten vonden dit verdacht gezien het tijdstip en de locatie. Onmiddellijk werd de auto gevolgd, waarna deze op de Sterrenlaan werd gecontroleerd. Ondertussen werd duidelijk welke goederen er gestolen waren. In de kofferbak werden onder andere een computer LCD-scherm en verpakte cameras aangetroffen. De inzittenden werden hierop aangehouden. Bij de 18 jarige verdachte werd een hoeveelheid euromunten aangetroffen. De politie heeft alle goederen, het geld en de auto in beslaggenomen voor verder onderzoek. In de Passage bleek dat er bij een opticiën was ingebroken. De daders hadden de ruit van de winkel ingegooid om binnen te komen. Bij een tweede winkel, een boekhandel, is het gebleven bij een poging.

Gouda Rijden met ontzegging De politie heeft woensdag 25 april rond 01.40 uur bij een verkeerscontrole op de Burgemeester Jamessingel een 36 jarige automobilist uit Gouda aangehouden. Agenten stelden vast dat de man reed tijdens een ontzegging tot het besturen van motorvoertuigen. Deze maatregel had hij voor een eerder verkeersdelict opgelegd gekregen. Deze ontzegging liep nog tot 10 mei 2007. De politie maakt proces-verbaal op.

Gouda Aanrijding tussen politieauto en fietsster Op de kruising Ridder van Catsweg met de Bloemendaalseweg en de Hugo de Vrieslaan gebeurde dinsdagmiddag 24 april rond 13.40 uur een aanrijding. Een 52 jarige politieman in een politieauto zag daar een 65 jarige vrouw uit Boskoop die daar fietste over het hoofd en tikte haar aan. De vrouw kwam ten val en liep lichte verwondingen op aan haar knieën. Zij is voor behandeling en onderzoek overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis.

---------------------------------------------- einde berichten --------------------------------------------

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305


---


(

Aan de redactie/