24.04.2007 / 11:05 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: The amsterdam dungeon

The amsterdam dungeon

Magere Hein of toch maar liever dik?

Vandaag de dag droomt iedere vrouw van een mooi slank figuur. Vroeger in de heksentijd was dit wel heel anders.
Was je te slank? Dan zat je in de dikke problemen...

Vrouwen die van hekserij werden verdacht moesten op de weegschaal, de zogenaamde Waag. Niet wegens een bepaald schoonheidsideaal, maar meer om te kijken of de vrouw in kwestie niet een gehaaide heks was. Als de Waag een gewicht aangaf dat volgens haar lichaamsbouw te verwachten viel, dan had je geluk en kreeg je als vrouw een vrijwaarde. Had je echter de lichaamsbouw van een gemiddelde Kate Moss dan werd dit gezien als hét bewijs van hekserij en werd de brandstapel alvast voor je opgestookt.

Voor wie niet genoeg heeft aan de theorie en zelf een kijkje in de keuken wil nemen is er goed nieuws. The Amsterdam Dungeon neemt je met de nieuwe attractie 'Ghost, Witches will hunt you' terug naar de heksentijd. Ben jij te zwaar of te licht in de heksentijd? Zou jij op de brandstapel belanden? Op een echte Waag kun je je laten wegen voor het juiste antwoord.

General manager Wybo Wijnbergen ziet het als een uitdaging voor alle 'figuren' die de Dungeons bezoeken.'Het is een mooie combinatie van het verleden en het heden. Hiermee kun je laten zien dat het gewicht van de mens door alle jaren heen een soort van obsessie is geweest'.

De waag zal te vinden zijn in The Amsterdam Dungeon op woensdag 25 april van 12.00 tot 17.00


Noot voor de redactie,