Gemeente Nuth


25 april opening Zorgloket gemeente Nuth

Op 25 april opent wethouder Kockelkoren het Zorgloket.

Dit loket bevindt zich in het gebouw van de Meandergroep Zuid-Limburg, aan de Pastorijstraat 31 te Nuth. De opening vindt plaats om 12.00 uur. Bij het Zorgloket kan iedereen terecht voor de aanvraag van een voorzieningen die op basis van de Wet maatschappelijke Ondersteuning (WMO) wordt verstrekt.

Zorgloket

Op 1 januari 2007 is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning in werking getreden. Op grond van die wet kan elke inwoner van de gemeente Nuth terecht voor de volgende voorzieningen:


* Vervoersvoorzieningen.

* Hulpmiddelen.

* Woningaanpassingen.

* Hulp bij het huishouden.

* Gehandicaptenparkeerkaarten en gehandicaptenparkeerplaatsen.

Voor het aanvragen van deze voorzieningen kunnen de inwoners van Nuth bij het Zorgloket terecht. Een medewerker van het Zorgloket kan men telefonisch bereiken op 045-56 16 288. De beller kan dan aangeven welke hulp of voorziening hij nodig heeft en de medewerker zal hem een aanvraagformulier WMO toesturen. Dit formulier staat ook op de website van de gemeente Nuth. Natuurlijk kan men ook persoonlijk naar het Zorgloket komen: Pastorijstraat 31 in Nuth. De openingstijden zijn op iedere werkdag van 08.30 tot 12.30 uur. Een afspraak maken, is niet nodig. De medewerkers helpen elke inwoner met het invullen van het aanvraagformulier en geven al informatie die nodig is.

Meer info

Voor meer informatie kan men contact opnemen met het Zorgloket of de website www.nuth.nl van de gemeente Nuth raadplegen.