Gemeente Leeuwarden

Wednesday on Wheels - Skeeleren door binnenstad van Leeuwarden

Bron: Gemeente Leeuwarden (24-04-2007) De laatste woensdag van de maand is vanaf nu gereserveerd voor Wednesday on Wheels. Woensdag 25 april maken tientallen skaters voor de eerste keer hun ronde door de binnenstad van Leeuwarden. Wat in Parijs al heel gebruikelijk is waait nu over naar Leeuwarden, een gezonde activiteit voor jong en oud. De start met warming-up vindt plaats op het bordes van het oude stadhuis - bij het Oranje Bierhuis - aan het Raadhuisplein in het hart van Leeuwarden. Bikers van de politie zullen de groep begeleiden op hun tocht door de stad. Een bezemwagen zorgt voor de mentale opkikker. De tocht wordt opengesteld voor jong (vanaf 12 jaar) en oud. Skatende vaders en moeders met hun kinderen in een buggy zijn ook van harte welkom.

Route: Sint Jacobsstraat, Wirdumerdijk, Zuiderplein, Blokhuisbrug, Gedempte Keizersgracht, Wijbrand de Geeststraat, Bote van Bolswertstraat, Bleeklaan, Groningerstraatweg, Noorderweg, Noordersingel, Spanjaardslaan, Harlingersingel, Pier Panderstraat, Westersingel, Lange Marktstraat, Sophialaan, Prins Hendrikstraat, Zaailand, Wirdumerdijk, Sint Jacobsstraat.

Wednesday on Wheels start 25 april om 19.30 uur op het Raadhuisplein in Leeuwarden.

Wednesday on Wheels wordt georganiseerd door IJs- en Skeelerclub Tjallinga (1879). Informatie: Joop Annee 058-2668736 - 06-12511337 of Jan Rodenhuis 058-2880850.