Gemeente Deurne

20-04-2007
Intentieovereenkomst op woensdag 25 april
Investeerders tekenen voor Deurne PaardenWereld Stuurgroep Deurne PaardenWereld heeft twee investeringspartijen gevonden die mede Deurne PaardenWereld willen gaan realiseren: Goeijers-CRA Vastgoedontwikkeling en Hypo-groep. De gemeente Deurne en Helicon Opleidingen NHB Deurne tekenen hiervoor samen met de twee partijen op woensdag 25 april een intentieovereenkomst.

Paarden en Deurne is al een bekend begrip in de regio, maar met Deurne PaardenWereld krijgt Deurne hét nationale centrum voor het paard. Alles wat met paard te maken heeft, is te vinden in Deurne PaardenWereld, alles ademt paard. Het aantal oppervlaktemeters van het bestaande Hippisch Centrum verdubbelt namelijk en daarmee komt er ruimte voor vele nieuwe functies en activiteiten.

Deurne PaardenWereld gaat, naast het reeds bestaande internationale opleidingsinstituut Helicon Opleidingen NHB Deurne, groeien naar een viertal hoofdactiviteiten: kennis (Equestrian Science Parc), bedrijvigheid (Horse Business Parc), recreatie en natuur.

Het Equestrian Science Parc is gericht op kennis, onderzoek en advies. Een gespecialiseerde paardenkliniek, paramedische diensten, educatie, voorlichting en paardenpraktijkonderzoek. Dat zijn het soort bedrijven dat zich in dit park bijvoorbeeld kan gaan vestigen. Gezamenlijke vestiging bevordert de deskundigheid en de uitwisseling van kennis. En op deze manier kan de klant je bovendien beter vinden dan wanneer elk bedrijf afzonderlijk ergens in Nederland gehuisvest is.

Het Horse Business Parc omvat bedrijven die zich vooral richten op de sporter en de manegehouders. Daar kunnen zich bijvoorbeeld ruitersportzaken vestigen of showrooms van menwagens en trailers. Maar ook winkels in buitensportartikelen, gespecialiseerde adviseurs, zakelijk dienstverlening en horecagelegenheden in paardensfeer passen uitstekend binnen het concept. Door de vestiging van een groot aantal bedrijven op dezelfde locatie heeft het potentie om bezoekers aan te trekken vanuit heel zuidelijk Nederland, België en Duitsland.

Ook voor recreatie zal Deurne PaardenWereld een interessante plek worden. Denk daarbij aan een museum, het evenemententerrein, een manege voor mensen met een beperking en ruiter- en wandelpaden.

En dat alles is gelegen in het mooie boslandschap van Deurne. Maar ook op dat terrein is er nog flink wat te winnen. De bedoeling is om het Zandbos, waarin Deurne PaardenWereld ligt, een kwaliteitsimpuls te geven en te ontwikkelen tot een natuurgebied waarin ook vrij grazende paarden een plaats krijgen. Het huidige naaldbos zal worden omgevormd tot een gebied met loofbomen en graslanden, waarin meer soorten planten en dieren tot ontwikkeling kunnen komen.