Gemeente Abcoude


Gemeente Abcoude organiseert feestelijke treinrit

Vier sporen, een nieuw station èn een aquaduct: gemeente Abcoude viert het met feestelijke treinrit

De gemeente Abcoude organiseert op woensdag 25 april een feestelijke treinrit voor de mensen die zich jaren hebben ingezet voor het behoud van landschap en voorzieningen rond de spoorverdubbelingen. Hiermee viert de gemeente Abcoude dat de spooruitbreiding een feit is en dat de nieuwe sporen, het nieuwe station Abcoude, maar vooral het aquaduct, waarvoor destijds zo hard gestreden is, in gebruik zijn.

Veel mensen uit de gemeente hebben zich ingezet voor het in de juiste banen leiden van de spooruitbreiding. En niet zonder resultaat! Met de aanleg van de tunnelbak is de landschappelijke waarde van het Gein gewaarborgd, wat heel waardevol is voor het dorpse karakter van Abcoude.

Het zal u niet ontgaan zijn dat in de afgelopen jaren hard gewerkt is aan de verdubbeling van de sporen en het bijbehorende nieuwe station. Als gemeente heeft Abcoude zich op verschillende wijzen en met inzet van verschillende mensen hard gemaakt voor behoud van landschap en voorzieningen. Op woensdag 25 april worden station en sporen volgens de nieuwe dienstregeling in gebruik genomen.