Gemeente Gouda


leerlingen leggen bloemstuk bij 'eigen' monument (20-4-2007)

Leerlingen van vier Goudse basisscholen leggen op woensdag 25 april een bloemstuk bij het monument dat door hun school geadopteerd is. Voorafgaand is er een korte herdenkingsdienst in de Sint Janskerk. Iedereen is welkom.

Tijdens de korte dienst, aanvang 9.00 uur, lezen de leerlingen gedichten voor. Om 9.30 uur vertrekken de kinderen voor het leggen van een bloemstuk bij het door hun school geadopteerde monument. Hierna bezoeken zij de monumenten van de andere scholen. Vervolgens gaan zij naar het Verzetsmuseum en het Streekarchief. De leerlingen van de deelnemende scholen hebben een kleine tentoonstelling samengesteld over het thema Oorlog en Vrede'. De tentoonstelling is te zien vanaf 25 april tot en met 7 mei in het Streekarchief, Groeneweg 30.

Aan het project Adopteer een monument nemen deel: de Plaswijckschool, de St. Aloysiuslocatie van de ABC-school, de Casimirschool en het Schateiland (locatie Mercatorhof 7). Respectievelijk hebben deze scholen het Bevrijdingsraam in de Sint Janskerk, het Herdenkingsmonument Sint Joris met de draak op de Markt, het Joodse Poortje en het Herdenkingskruis van Toon Pille geadopteerd.