Gemeente Zandvoort


De lucht in met de strandrolstoel!

(20 april 2007)

Onder het motto 'De lucht in met de strandrolstoel' zal op woensdag, 25 april, één van de bekendere jutters van Zandvoort, Victor Bol, voor 24 uur plaatsnemen op een Jutter, zoals de strandrolstoelen officieel heten. Die Jutter staat dan wel ver uit de kust - op een paal in de zee.

24 uur
Ter hoogte van het Juttersmuseum in gebouw de Rotonde aan de Strandweg zal in de namiddag bij laag water een strandrolstoel op een ruim 3 meter hoge paal worden vastgemaakt en zal initiatiefnemer Bol hierop plaatsnemen. Pas 24 uur later zal hij de strandrolstoel weer verlaten.

Bijstaan
De Zandvoortse Wethouder Wilfred Tates, onder meer met Toerisme en Strandzaken in de portefeuille, zal Victor Bol 'bijstaan' als hij plaatsneemt op de Jutter, of zoals hij zelf zegt 'er even bij staan'. Hij vindt het een moedig initiatief. 'Daar zit hij straks, omgeven door water, in een strandrolstoel en moet hij de elementen trotseren. Ik heb nog even de weersvoorspelling gecontroleerd. Die zijn niet echt positief: wisselvallig - een grote kans op regen. Ik hoop dat de gouden regel wederom opgaat: in Zandvoort regent het veel minder en de badplaats heeft naar verhouding meer zon dan de rest van de regio. Zo niet dan kom ik wel een paraplu brengen.'

Bekend
De wethouder is content met het initiatief. De strandrolstoel is nog veel te weinig bekend bij de minder validen, die met hun normale rolstoel niet verder kunnen komen dan de rand van het terras van een strandpaviljoen. 'Dat gemeente, NS en de strandpaviljoenhouders deze voorziening samen verzorgd hebben verdient de aandacht', aldus Tates.

Kosteloos
De strandrolstoelen zijn kosteloos te leen bij een aantal strandtenten. De gemeente Zandvoort steunt het initiatief van harte; via de website www.zandvoort.nl is op te vragen waar de strandrolstoelen te leen zijn.