Gemeente Coevorden

Voorlichtingsbijeenkomst Mantelzorg

Een groot deel van de zorg wordt in Nederland geleverd door mantelzorgers. Mantelzorg maakt het mogelijk dat mensen langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen, maar dat gaat niet vanzelf. Zorgen voor een ander kan heel intensief en zwaar zijn en kan leiden tot overbelasting en sociaal isolement van de mantelzorger.

Om te voorkomen dat mantelzorgers overbelast raken, is er de afgelopen jaren aandacht voor ondersteuning van mantelzorgers. Veel mantelzorgers zijn zich niet bewust van het feit dat ze mantelzorger zijn. Ze staan er niet zo bij stil: je doét het gewoon!

Film over mantelzorg

De Wmo-raad Coevorden, Stichting Welzijn 2000 en het Contactpunt Mantelzorg vertonen een indringende film over mantelzorg. In drie portretten vertellen Drentse mantelzorgers met verschillende achtergronden zelf hun verhaal en laten zien voor welke problemen ze zijn gesteld. Maar ook hoe gaandeweg ondersteuning is verkregen en van welke instellingen of voorzieningen gebruik is gemaakt. Doelstelling van de film is de herkenning en erkenning van de mantelzorger Die herkenning en erkenning is voor iedereen van belang, want ... morgen kunt ook ú mantelzorger zijn. Na de film is er uitgebreid gelegenheid om over het onderwerp verder te praten onder leiding van een deskundige.

Woensdag 25 april 2007 om 13.30 uur

U wordt van harte uitgenodigd voor de voorlichtingbijeenkomst over mantelzorg op woensdag 25 april 2007, om 13.30 uur in Het Bastion, Wilhelminasingel 9 te Coevorden. Er zijn geen kosten aan verbonden. Koffie en thee staan klaar.