Gemeente De Wolden


Zuidwolde, 18 april 2007

Persbericht

Informatiebijeenkomst 'Perenhof fase 2' in Ruinerwold uitgesteld

Gemeente De Wolden, Groothuis Woningbouw en Woonconcept Vastgoed hadden op woensdag 25 april een informatiemiddag gepland over de ontwikkeling van Perenhof fase 2. Deze bijeenkomst die gepland stond van 16.00 uur tot 21.00 uur in Dorpshuis Buddingehof gaat niet door.

De uitwerking van de plannen voor de verkoop van de woningen neemt meer tijd in beslag dan van tevoren werd ingeschat. De verkoop loopt hierdoor vertraging op. Voor vragen over (het moment van) de verkoop van de woningen kunt u contact op nemen met de makelaars van de ontwikkelaars; Woonaccent Jan Weide in Meppel en Woonmaat in Ruinen.

Uitgifte drie gemeentelijke kavels

De uitgifte van de drie gemeentelijke kavels gaat wel door. Belangstellenden voor een gemeentelijke kavel kunnen een informatiebrochure afhalen bij het gemeentehuis in Zuidwolde, Raadhuisstraat 2. Door middel van het invullen van het in de brochure opgenomen inschrijfformulier kunnen belangstellenden zich aanmelden voor de loting.

Alle inschrijvers die aan het in de gemeente De Wolden geldende gronduitgiftebeleid voldoen mogen deelnemen aan de loting. Inschrijving staat open tot 4 mei a.s. om 17.00 uur. Inschrijfformulieren die later binnen komen worden niet in behandeling genomen. De loting zal eind mei plaatsvinden. De inschrijvers zullen hiervoor uitgenodigd worden.

Gronduitgiftebeleid

Het gronduitgiftebeleid voor de betreffende kavels houdt in dat bouwgrond wordt uitgegeven aan inwoners die gedurende 5 jaar onafgebroken in de gemeente De Wolden woonachtig zijn en/of economisch gebondenen. Onder economisch gebondenen wordt verstaan personen die in een vast dienstverband voor tenminste 18 uren per week werkzaam zijn in de gemeente.

Gegadigden die voldoen aan één van de hierboven aangehaalde categorieën en de daarbij behorende criteria komen desondanks niet voor een bouwterrein in aanmerking indien het korter dan 10 jaar geleden is dat men een kavel in enig bestemmingsplan gelegen binnen de gemeente heeft gekocht.

///////////////////////////////