Gemeente Capelle a/d IJssel

Capelle-West, s-Gravenland en Fascinatio Schoon het voorjaar in

Op woensdag 25 april start in Capelle-West, s-Gravenland en Fascinatio de actie Schoon het voorjaar in. Bewoners uit deze wijken kunnen op die dag hun grofvuil aanbieden zonder daarvoor een afspraak te maken. De NV MAC haalt het afval op. Een soortgelijke actie is eind vorig jaar in Schollevaar-Oost gehouden. Vanwege het grote succes wordt de actie nu ook in de andere wijken van Capelle gehouden. In Schollevaar-Oost werd op een dag maar liefst 11.000 kilo afval en bovendien nog een aanzienlijke hoeveelheid wit en bruingoed (huishoudelijke elektrische apparaten) opgehaald. Op 9 mei is een soortgelijke actie in de wijken Schenkel en Middelwatering, op 23 mei in Oostgaarde en tenslotte op 6 juni in Schollevaar.

Grofvuil:

De bewoners van de Capelse wijken Capelle-West, s-Gravenland en Fascinatio worden uitgenodigd om hun huis eens flink op te ruimen en op 25 april hun grof huishoudelijk afval langs de straat te zetten. Vanaf 9.00 uur begint de NV MAC (Milieuservices AVR Capelle) met de inzameling van het grofvuil. Dit mag daarom tussen 7.00 en 14.00 uur langs de weg staan.

De bewoners moeten het grofvuil wel als volgt aanbieden:


- aan de openbare weg, op een voor een vrachtwagen goed bereikbare plaats;


- gescheiden; ijzer bij ijzer, hout bij hout, et cetera;


- in voor één persoon hanteerbare pakketten.

Afval op eigen terrein wordt niet meegenomen. Ook chemisch afval, bouw en sloopafval (puin) en snoei en tuinafval kan op deze dag niet aangeboden worden.