Gemeente Maassluis

Aanleg rotonde Westlandseweg gaat van start

Op woensdag 25 april geeft wethouder Arie van der Knijf het officiële startsein voor de aanleg van de rotonde bij de kruising Westlandseweg/ Mozartlaan in Maassluis. De voorbereidende werkzaamheden zijn deze week gestart. In de eerste week wordt het bouwterrein ingericht, de keten geplaatst en kabels en leidingen worden daar waar nodig verlegd. In week 17 start aannemer KWS in opdracht van de gemeente Maassluis daadwerkelijk met de werkzaamheden voor de aanleg van de rotonde. De aanleg van de rotonde is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de stadsregio Rotterdam. Rotonde Westlandseweg/Mozartlaan
Er wordt al enige tijd gewerkt aan het plan om de kruising Westlandseweg/Mozartlaan en de nabijgelegen kruising Mozartlaan/Elektraweg aan te passen. Doel van de aanpassing van deze kruising is vooral dat het veiliger moet worden om de kruising over te steken. Daarnaast verbetert een rotonde de doorstroming van het verkeer. In de komende maanden wordt een enkelstrooksrotonde met twee bypasses aangelegd. In de toekomst kan, als de behoefte daaraan mocht ontstaan, vrij eenvoudig een derde bypass worden aangelegd. Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden kan het verkeer gewoon gebruik blijven maken van deze verkeersader door Maassluis. Wel kan het verkeer enige hinder ondervinden in de vorm van oponthoud. Ook zal er op enkele momenten sprake zijn van tijdelijke afsluitingen, bijvoorbeeld van de Mozartlaan. De buslijn van Connexxion blijft tijdens de aanleg gewoon dezelfde route rijden. Als alles volgens planning verloopt, kan de gloednieuwe rotonde voor de bouwvak worden opgeleverd.
Fietspad

Tegelijkertijd met de aanleg van de rotonde wordt ook het fietspad aan de zuidzijde van de Wagenstraat en de Westlandseweg op het gedeelte tussen de Goudsteen en de rotonde bij de Mozartlaan aangepakt. Het zal zodanig worden aangepast dat het fietspad in twee richtingen bereden kan worden. Over de exacte uitvoering van dit fietspad is veelvuldig overleg gevoerd met omwonenden.