Ingezonden persbericht


Landelijk Congres der Bestuurskunde 2007; Prominente sprekers komen naar Nijmegen

Landelijk Congres der Bestuurskunde 2007 georganiseerd in oudste stad van Nederland Op 25 en 26 april 2007 vindt in Congrescentrum Triavium in Nijmegen de zevende editie van het Landelijk Congres der Bestuurskunde (LCB) plaats. Dit jaar wordt het congres georganiseerd door studenten bestuurskunde van de Radboud Universiteit Nijmegen. De organisatie verwacht een sfeervol congres met veel uiteenlopende visies op de toekomst van onze maatschappij en de Nederlandse overheid.

Woensdag 25 april zullen ruim 300 studenten, wetenschappers en professionals onder leiding van Rob Trip (presentator Buitenhof en Radio 1 Journaal) discussiëren over de vraag wat de maatschappelijke trends en uitdagingen van de 21ste eeuw zijn en hoe de overheid daarop kan inspelen. Na een welkomstwoord van Thom de Graaf als burgemeester van Nijmegen zullen Max van Weezel (Radio 1 en Vrij Nederland), Wim van de Donk (Voorzitter WRR), Piet van Schijndel (Raad van Bestuur Rabobank Nederland), Koos van der Steenhoven (Secretaris-generaal ministerie van OCW) Ivo Opstelten (Burgemeester Rotterdam) en Paul Schnabel (directeur SCP) een bijdrage leveren aan het programma. Vervolgens zal Rob Trip in gesprek gaan met Frits Bolkestein, waarin hij op basis van zijn ervaringen in het openbaar bestuur zijn verwachtingen zal uitspreken over de toekomst. Tijdens de workshopsessies worden tien specifieke thema's nader uitgelicht door panels van verschillende deskundigen. Op basis van de workshops wordt een manifest opgeteld voor een overheid bij de tijd. Dit manifest wordt dezelfde dag nog aangeboden aan Alex Brenninkmeijer (de Nationale Ombudsman), die hier direct zijn reactie op zal geven.

Donderdag 26 april is een carrièredag, speciaal voor 150 ambitieuze studenten. In het plenaire programma zullen onder leiding van Mark Bressers (jonge ambtenaar van het jaar 2005) Roelof de Wijkerslooth de Weerdesteyn (Voorzitter College van Bestuur Radboud Universiteit Nijmegen) en Jan Kuipers (FranklinCovey Benelux) de studenten inspireren om na te denken over hun toekomst. In de twee masterclassrondes worden de studenten gestimuleerd aan hun persoonlijke ontwikkeling te werken in contact gebracht met verschillende organisaties in of rondom het publieke domein. Doel is om studenten bewust te maken van hun eigen kwaliteiten en de manier waarop zij later werk willen maken van de maatschappelijke uitdagingen.

Voor uitgebreide informatie over thema, sprekers en programma wordt verwezen naar www.lcb.nl. Journalisten die interesse hebben het congres bij te wonen wordt verzocht contact op te nemen met Anouk van Nieuwenhuijze via info@lcb.nl. **** Einde persbericht ****


Ingezonden persbericht