Syntens


---

Twee Limburgse bedrijven ontvangen kennisvoucher voor innovatie

Zowel de heer Wendrich (l) van Habets als de heer Janssen van Limex zijn blij met hun Kennismakelaarvoucher

De bedrijven Limex Machine Exploitatie en Mechanische Industrie Habets hebben donderdagavond een kennisvoucher ontvangen ter waarde van ⬠14.000. Deze âKennismakelaarsvouchersâ zijn uitgereikt tijdens de door Syntens en de IHK Aken georganiseerde informatiebijeenkomst âKom KennismAken met RWTHâ in Heerlen.

Gedeputeerde van de Provincie Limburg de heer Vrehen en de heer Burks, Hoofd Ontwikkeling & Innovatie van LIOF, waren aanwezig om de vouchers uit te reiken.

In het project Kennismakelaar werken Syntens en de Industrie- und Handelskammer (IHK) Aachen samen. Ze treden gezamenlijk op als kennismakelaar voor Nederlandse MKB-bedrijven die een vraag willen neerleggen bij een kennisinstituut in de regio Aken. In Aken is de grootste technische universiteit van Europa gevestigd, de RWTH. Daarnaast is ook het gerenommeerde Fraunhofer-Gesellschaft, vergelijkbaar met het Nederlandse TNO, in Aken gevestigd. De kennis van deze instituten wordt nu door bemiddeling van Syntens en de IHK Aachen voor Nederlandse MKB-ondernemers bereikbaar gemaakt, met als uiteindelijk doel het stimuleren van innovaties en productontwikkeling bij het MKB.

Kennisvoucher

Limburgse bedrijven kunnen zich hierbij financieel laten ondersteunen met een kennisvoucher van de Provincie Limburg. Hierbij worden de kosten van de kennisinstelling voor 70% vergoed, tot een maximum bedrag van ⬠14.000,-. Bedrijven die niet in Limburg gevestigd zijn, kunnen een landelijke innovatievoucher aanvragen via SenterNovem.

Om deze mogelijkheid bekend te maken, is op 19 april jl. een voorlichtingsbijeenkomst georganiseerd in Heerlen, met de titel: âKom KennismAken metRWTHâ. Tijdens deze bijeenkomst hebben ruim 100 ondernemers kennis kunnen maken met een twaalftal kennisinstituten van het RWTH uit Aken.

De bedrijven

Van de eerste twee bedrijven die een RWTH-instituut hebben ingeschakeld, zijn de trajecten nu in volle gang. Deze bedrijven ontvingen dan ook als eerste officieel hun kennisvoucher uit handen van de heer Vrehen, gedeputeerde van de Provincie Limburg en de heer Burks, Hoofd Ontwikkeling & Innovatie van LIOF.

Het bedrijf Limex Machine Exploitatie, dat reinigingsinstallaties voor industriële verpakkingen ontwikkelt en bouwt, schakelde het Prüf- und Entwicklungsinstitut für Abwassertechnik van RWTH Aachen in. Dit instituut beschikt over expertise op het vlak van filtertechniek. De heer Janssen van Limex over de samenwerking: âWe hebben bij hen de vraag neergelegd of ze een oplossing aan konden dragen voor een probleem dat we ervaren met de filters van wasinstallaties. Deze kunnen namelijk verstopt raken door het vuil dat terecht komt in het was- en afvalwater. Hier zijn ze uitgebreid mee aan de slag gegaan.â

Mechanische Industrie Habets is gespecialiseerd in het aanbrengen van coatings. Het bedrijf schakelde het Institut für Oberflächentechnik im Maschinenbau van RWTH Aachen in. De heer Wendrich van Habets: âWij hebben het instituut onderzoek laten doen, met als resultaat dat wij onze producten nu sneller, makkelijker en goedkoper kunnen maken. Wij hadden zelf de fundamentele kennis hiervoor niet in huis en dit instituut bleek dat wel te hebben. Syntens heeft een hele mooie matchmaking gedaan.â

MKB Springplank

Het project âKennismakelaarâ, is een activiteit binnen het programma van MKB Springplank, een innovatieprogramma voor MKB-bedrijven dat financieel wordt ondersteund door de Provincie Limburg, het Ministerie van Economische Zaken en de Europese Unie. Het project Kennismakelaar wordt uitgevoerd door Syntens, IHK en LIOF.

Noot voor de pers.

Fotobijschrift:

Zowel de heer Wendrich (l) van Habets als de heer Janssen van Limex zijn blij met hun Kennismakelaarvoucher

(Foto: Jo Houben)

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Syntens, Sabine Schlooz, Communicatieadviseur, tel. 088-444 00 82, e-mail: ssc@syntens.nl.

Verder vindt u meer informatie op www.mkbspringplank.nl.