Ingezonden persbericht


Persbericht

Compuware introduceert teststraat voor internationale testorganisaties

Test Factory maakt industriële aanpak mogelijk in sterk groeiende testmarkt

Amsterdam, 23 april 2007 - Compuware introduceert Test Factory: een uitgebreide oplossing voor bedrijven die test- en quality assurance-diensten willen aanbieden. Compuware's teststraat voorziet deze bedrijven van een uitgebreide en volledig geautomatiseerde testprocedure, waarmee zij tal van complexe problemen kunnen oplossen. Met name door de forse groei van de testmarkt en de sterk toegenomen concurrentie is de druk op deze bedrijven fors toegenomen.

'De vraag naar het outsourcen van testdiensten is explosief gestegen. Organisaties besteden het testen uit naar offshore-landen in de hoop hiermee geld te besparen, de time-to-market te verlagen, de testprocessen te verbeteren en uiteindelijk de kwaliteit van hun applicaties verder te verbeteren', zegt Stephanie Moore, Vice President, Forrester Research. 'Het offshoren van testen biedt inmiddels aanzienlijke voordelen.'

'Compuware stelt zelf als softwareontwikkelaar hoge eisen aan het testen van software. In combinatie met onze uitgebreide ervaring met het ondersteunen van grote klanten hebben wij een pakket van eisen en wensen kunnen opstellen, dat nadrukkelijk inspeelt op de behoeften van bedrijven die wereldwijd testservices aanbieden', zegt Maurice Groeneveld, vice-president Centraal-Europa. 'Bedrijven die ervoor kiezen om Compuware Test Factory in te voeren, kunnen hun testservices aanmerkelijk verbeteren.

Compuware's Test Factory biedt een uitgebreid testplatform waarmee alle aspecten voor het beheren en leveren van quality assurance-diensten kunnen worden ondersteund. Deze oplossing automatiseert het complete beheer van mensen en middelen. Hierdoor zijn testorganisaties in staat om hun projecten en mensen efficiënt te beheren, terwijl de zichtbaarheid in de projectprestaties sterk wordt verbeterd en de softwarekwaliteit aanzienlijk toeneemt. Het Test Factory-bedrijfsmodel heeft ook een onmiddellijke impact op de facetten van de testorganisatie:
* Managers profiteren van een betere zichtbaarheid van de prestaties van hun organisatie, waardoor het makkelijker wordt om omzet- en winstmarges te beheren.
* De verkoopafdeling kan sneller en met minder risico reageren op offerteaanvragen van klanten. Bovendien kunnen zij de klanttevredenheid verhogen.
* Marketingafdelingen van aanbieders van testdiensten kunnende interne expertise optimaal inzetten voor het creëren van onderscheidende en hoogwaardige oplossingen die zijn gericht op het verbeteren van de concurrentiepositie.
* Het werven en vasthouden van getalenteerd personeel is eenvoudiger doordat gestructureerde en duidelijk gedefinieerde carrièrepaden en functiemogelijkheden kunnen worden aangeboden. Afdelingen die de feitelijke testdiensten in opdracht van klanten uitvoeren, kunnen standaardiseren op een veelomvattende en gemakkelijk uit te breiden architectuur. Deze kan worden gebruikt voor het ondersteunen van één enkele testlocatie, maar kan ook worden ingezet voor het ondersteunen van een internationaal opererende testorganisatie.

Compuware heeft Test Factory in de afgelopen vijf jaar ontwikkeld en geperfectioneerd. Het is oorspronkelijk ontwikkeld als intern hulpmiddel om ambitieuze doelstellingen ten aanzien van productontwikkelingen en -testen te kunnen realiseren. Compuware's softwareontwikkelgroep bouwt ieder jaar honderden nieuwe producten en productversies, waardoor een goed gestructureerde aanpak van de quality assurance- en testprocessen noodzakelijk is om tot een maximale kwaliteit te komen.

Groeneveld: "Bij Compuware maken wij voor het testen van processen ook gebruik van Test Factory. Hiermee zijn wij in staat gebleken om hoogwaardige softwareproducten met succes te kunnen ontwikkelen. Test Factory maakt het voor ons mogelijk om onze quality assurance-processen te automatiseren en snel en flexibel aan te passen. Het verschaft het management bovendien van alle informatie die ze nodig hebben voor het continu verbeteren van de prestaties van al onze individuele productlijnen. Hierdoor kunnen wij nauwkeurig voorspellen wanneer individuele ontwikkelprojecten zijn afgerond en tegelijkertijd onderlinge samenwerking en communicatie sterk verbeteren. De algehele kwaliteit van onze producten is hierdoor drastisch verbeterd.'

Compuware Nederland
Compuware is een softwareleverancier die zich toelegt op het leveren van oplossingen voor het verbeteren van de besturing van IT-organisaties en onderdelen daarvan, zoals IT Portfolio Management, en het bouwen, testen en beheren van grootschalige, bedrijfskritische systemen. Compuware is opgericht in 1973 in Detroit en behoort wereldwijd tot de top 10 van onafhankelijke softwareleveranciers. De aandelen van Compuware staan genoteerd aan de NASDAQ. In Amsterdam werken ruim 300 medewerkers, verdeeld over het Nederlandse verkoopkantoor, het Europese hoofdkantoor en het Amsterdam Development Center. Hier worden Compuware's OptimalJ en Uniface ontwikkeld. Dagelijks werken de ontwikkelaars in Amsterdam aan het optimaliseren van de bedrijfskritische applicaties voor organisaties wereldwijd. Hiermee heeft Compuware één van de grootste Development Centra in Nederland. Kijk voor meer informatie op www.compuware.nl

# # #

Nina Breuning
Edelman
020 301 09 80
mailto:nina.breuning@edelman.com