Duizend kansarme kinderen kunnen sporten

23.04.2007 / 12:16 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Jeugdsportfonds

Jeugdsportfonds

http://www.jeugdsportfonds.nl/

Duizend kansarme kinderen kunnen sporten
SITA Nederland helpt Jeugdsportfonds over de streep

De Nationale Sportweek is een groot succes geworden voor het Jeugdsportfonds. Meer dan duizend kinderen uit gezinnen die leven van een minimuminkomen kunnen een jaar lang sporten bij een sportvereniging. Afvalbedrijf SITA Nederland werd deze week sponsor van het Jeugdsportfonds en zegde toe 300 kinderen te laten sporten. Die toezegging kwam bovenop de subsidie van Stichting DOEN om 800 kinderen te helpen. Verder komen daar nog bijdragen bij van enthousiaste verenigingen die geld hebben opgehaald voor het Jeugdsportfonds tijdens de Nationale Sportweek.

' Dit is een fantastisch resultaat' aldus Johan Wakkie, voorzitter van het Jeugdsportfonds. 'Hoe vaak komt het voor dat je in een week tijd meer dan duizend kinderen een betere toekomst kunt bieden? Het toont de maatschappelijke kracht van sport in dit land.'
Het Jeugdsportfonds is er trots op dat SITA Nederland sponsor is geworden. Volgens Wakkie zegt dit wel iets over de grote maatschappelijke betrokkenheid van SITA en over de groeiende betekenis van het werk van het Jeugdsportfonds.

SITA is vooral gecharmeerd van het eenvoudige idee achter het Jeugdsportfonds. Sport inzetten als kans voor jongeren om zich te ontwikkelen en mee te doen in de maatschappij. ' Dat spreekt ons aan, kansen creëren voor een betere toekomst. Wij doen dat met recycling, het Jeugdsportfonds doet dat met kinderen en jongeren. Waar het op neerkomt is dat wij beiden ons inzetten voor een duurzame samenleving. En vanaf nu doen we dat samen.' aldus Adriaan Visser, Algemeen Directeur van SITA Nederland.