Gemeente Lingewaard


Laatste loodjes voor Centrumplan Bemmel

Vorig jaar april ging de eerste fase van de Dorpsstraat op de schop. Er werd een periode ingeluid van wegafsluitingen, zand, modder en ongemak bij het winkelen. Vanaf 1 mei trekken de asfaltwagens voor de laatste loodjes naar Bemmel. Centrumplan Bemmel is vóór half mei afgerond.

alt tekst

De Kloosterplaats is de laatste fase van het Centrumplan

Het centrumplan was een megaklus. Talrijke straten zijn opnieuw ingericht. Zoals de Deken dr. Mulderstraat , Dorpsstraat, Kloosterplaats, Dr. Poellstraat, Klappenburgstraat, Cuperstraat, Van Ambestraat, en de Ponylaan. Vooral de herinrichting van het winkelgebied zorgde voor de nodige ongemakken.
Wethouder Piet Lentjes: ,,Na een jaar ongemak proef je toch een zekere vermoeidheid onder de winkeliers en het winkelend publiek. Das ook begrijpelijk, maar iedereen was er van overtuigd dat er in het centrum van Bemmel iets moest gebeuren. Ik kan wel zeggen dat wij, mede dankzij een regelmatig overleg met de winkeliers en hun positieve houding, deze complexe klus volgens planning hebben kunnen uitvoeren. Het was vaak passen en meten. Lentjes wil ook benadrukken dat de flexibele houding van de aannemer tot een mooie resultaat heeft geleid.
Tijdens een grote klus als het Centrumplan komen namelijk altijd onverwachte dingen aan te licht. Bijvoorbeeld, toen na de bestrating de bomen uit Hongarije aankwamen bleek dat de kluiten veel groter waren dan besteld. De stratenmakers konden weer aan de slag. Ook de hoogteverschillen in het Bemmelse centrum heeft van de stratenmakers heel wat improvisatie gevraagd.

De Kloosterplaats is de laatste fase van het Centrumplan. Het kale parkeerterrein heeft een complete metamorfose ondergaan. Naar verwacht kan 1 mei begonnen worden met het asfalteren van het laatste deel van het terrein. Volgens planning is de megaklus dan voor 17 mei voltooid.

alt tekst Met ingang van volgende week komt komt er ook een einde aan het vrij parkeren op de natuursteenstrook van Deken dr. Mulderstraat. Dit deel van het centrum ligt in de blauwe zone, hier mag alleen geparkeerd worden op de plaatsen die met een blauwe streep zijn aangegeven. Zeker voor grote vrachtwagens die vanaf de Dorpsstraat komen zijn de geparkeerde autos een obstakel. Omdat de parkeervakken op de Kloosterplaats niet toegankelijk waren is het parkeren op de Deken dr. Mulderstraat tijdelijk gedoogd. Vanaf 17 mei kan de eigenlijke parkeerplaats weer gebruikt worden.