Gemeente Lopik

Nieuws

Renovatie Damweg

Van 23 april 2007 tot en met 10 juni 2007 zullen de renovatiewerkzaamheden plaatsvinden. De Damweg tussen Polsbroekerdam en de Lopikerweg west zal deze dagen dan ook voor al het gemotoriseerde verkeer zijn afgesloten. In deze periode zal er een omleidingroute voor al het gemotoriseerde verkeer worden ingesteld. Het fietspad blijft voor niet gemotoriseerd verkeer wel beschikbaar. De werkzaamheden zullen ook consequenties hebben voor buurtbus 505.

In het kader van het algemene wegen onderhoud zal een deel van de Damweg worden gerenoveerd. Het gaat in het globaal om het deel tussen de watertoren en de Lopikerweg-west. De werkzaamheden bestaan hoofdzakelijk uit het opbreken en afvoeren van de bestaande wegconstuctie en ontgraven van een deel van de bermen en het aanbrengen van een nieuwe wegconstructie incl. bermbeschermtegels.

De uit te voeren werkzaamheden zijn weersgevoelig en kunnen bij regen of vorst uitlopen. Wij begrijpen dat deze maatregelen overlast zullen veroorzaken en vragen u dan ook om enig begrip en medewerking.

Mocht u vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met de heer J. Dirar van de sector Grondgebied.

Buurtbus W-IJ 505

De renovatie van de Damweg heeft gevolgen voor de volgende haltes van de buurtbus 505:

* De haltes van Lopik/De Wiel tot en met Cabauw/RK Kerk langs de Lopikerweg west zijn gesloten;

* De halte Polsbroekerdam/Benedeneind wordt tijdelijk verplaatst naar een andere zijde van het kruispunt;

* Vanaf het kruispunt Graafdijk, bij het kruispunt M.A. Reinaldaweg (N210)/Lopikerweg Oost worden pendelritten ingezet naar de halte Lopik/Manebrug.

Het overige deel van de route kan volgens de bestaande dienstregeling worden uitgevoerd.

U kunt de wijzigingen nalezen op www.connexxion.nl en www.9292ov.nl. Ook zal de vervoerder via andere kanalen de aanpassingen kenbaar maken.