Aedes

aedesnet.nl

Werk in uitvoering

Florijn Noord, Amsterdam Bijlmermeer

Feature photo
renovatie en nieuwbouw

Project
Plaats Amsterdam Bijlmermeer
Provincie Noord-Holland
Aantal woningen 216 woningen, waarvan 27 atelierwoningen, 9 seniorenwoningen, 27 studentenwoningen, 18 luxe woningen en 11 koopappartementen
Doelgroep Divers
Typering De bestaande flatgebouw Florijn is gesplits in twee delen door in het midden een flink stuk te slopen. Op de begane grond van Florijn Noord wordt nieuwbouw met onder andere atelierwoningen gerealiseerd. De flat komt op een verbrede voet van veertig meter te staan. Deze voet is de aansluiting met de omringende nieuwbouw Futura. Op de kop komt eveneens nieuwbouw: dertien verdiepingen met koopappartemenen, bedrijfsruimte en een parkeergarage.In het flatgebouw zijn tweekamerwoningen op diverse manieren samengevoegd, waardoor verschillende woningtypes zijn ontstaan: seniorenwoningen, luxe driekamerwoningen en studentenwoningen voor vier tot zes personen, bestemd voor buitenlandse studenten van de HES Amsterdam. Op de begane grond wordt wonen gecombineerd met kunstzinnige bedrijvigheid.De keukens, badkamers en toiletten in de bestaande woningen zijn vernieuwd, de deuren en ramen zijn beveiligd en de woningen kregen individuele centrale verwarming. Aan de buitenkant zijn de betonnen bortsweringen van de balkons vervangen door glas. Een aantrekkelijk ensemble van nieuwbouw en vernieuwing voor huurders en kopers.
Opdrachtgever(s)
Woningcorporatie Delta Forte
Architect van Schagen
Reden project
Oplevermaand/-jaar De bestaande flatgebouw Florijn is gesplits in twee delen door in het midden een flink stuk te slopen. Op de begane grond van Florijn Noord wordt nieuwbouw met onder andere atelierwoningen gerealiseerd. De flat komt op een verbrede voet van veertig meter te staan. Deze voet is de aansluiting met de omringende nieuwbouw Futura. Op de kop komt eveneens nieuwbouw: dertien verdiepingen met koopappartemenen, bedrijfsruimte en een parkeergarage.In het flatgebouw zijn tweekamerwoningen op diverse manieren samengevoegd, waardoor verschillende woningtypes zijn ontstaan: seniorenwoningen, luxe driekamerwoningen en studentenwoningen voor vier tot zes personen, bestemd voor buitenlandse studenten van de HES Amsterdam. Op de begane grond wordt wonen gecombineerd met kunstzinnige bedrijvigheid.De keukens, badkamers en toiletten in de bestaande woningen zijn vernieuwd, de deuren en ramen zijn beveiligd en de woningen kregen individuele centrale verwarming. Aan de buitenkant zijn de betonnen bortsweringen van de balkons vervangen door glas. Een aantrekkelijk ensemble van nieuwbouw en vernieuwing voor huurders en kopers.
Kosten
Huur/koop huur en koop
Prijsklasse Divers
Servicekosten
Bouwkosten
Grondkosten
Bijkomende kosten
Stichtingskosten

Doelgroep
Categoriën jongeren en/of studenten,wonen en zorg en/of senioren
Andere doelgroepen
Inlichtingen
Webadres inlichtingen