Politie Drenthe

Zondag

Assen, 22-04-2007

Motorrijder onderuit
ROGAT Zaterdagmorgen ging een 53-jarige motorrijder uit Zuidlaren onderuit in een scherpe bocht bij de sluis aan de Sluisweg. Hierbij brak hij zijn sleutelbeen. De man ging naar het ziekenhuis en de motor terug naar de eigenaar, een nabij gevestigde motorenzaak. (07-133113)

Beginnend bestuurder in de fout
ZUIDWOLDE In de nacht van zaterdag op zondag haalde een 20-jarige bestuurder uit Hoogeveen een vrachtauto in, die reed op de N48. Tijdens het inhalen raakte hij de zijkant van de vrachtauto waarna hij in de slip raakte en in de naast de weg gelegen sloot tot stilstand kwam. Een alcoholtest wees uit dat de man, die beginnend bestuurder is, een alcoholpromillage had van 0,3 waarvoor hij een proces-verbaal kreeg. (07-133286)

Politie ziet veel alcoholovertredingen
TYNAARLO - In de nacht van zaterdag op zondag zagen agenten aan het Hageneind een bromfietser rijden met een passagier. Beiden droegen geen helm. Een controle wees uit dat de 18-jarige bestuurder uit Tynaarlo een alcoholpromillage had van 1,2. Bovendien kregen hij en zijn 18-jarige vriendin beiden een bekeuring voor het rijden zonder helm. (07-133295)

ZWARTEMEER Zaterdagmiddag zagen agenten een 42-jarige man uit Zwartemeer over de Hoven rijden. Controle wees uit dat de bestuurder een alcoholpromillage had van 1,5. (07-133196)

HOLLANDSCHEVELD - In de nacht van zaterdag op zondag controleerden agenten een 20-jarige bestuurder uit Stuifzand toen hij over de Rechtuit reed. Een controle wees uit dat de man meer dan het toegestane maximum aan alcohol in zijn bloed had waarvoor hij een proces-verbaal kreeg. (juiste promillage nog niet bekend) (07-133282)

EMMEN - In de nacht van zaterdag op zondag zagen agenten een spookrijder rijden over de Houtweg. Controle wees uit dat de 33-jarige bestuurder uit Erica een alcoholpromillage had van 0,4. Daarmee zat hij net aan de voor hem goede kant van de streep. Voor het spookrijden kreeg hij een bekeuring. (07-133288)

EMMEN Agenten zagen zaterdagavond een 51-jarige man uit Emmen over de Spoorstraat rijden. Een controle wees uit dat de man een alcoholpromillage had van 1,5. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. (07-133232)

EMMEN - In de nacht van zaterdag op zondag zagen agenten dat een bestuurder achteruit reed over het eenrichtingsgedeelte van de Hoofdstraat. Een ademtest wees uit dat de man een alcoholpromillage had van 1,5. Ook is de man niet in het bezit van een geldig rijbewijs. De 25-jarige man uit Nieuw Weerdinge had bovendien nog twee geldboetes openstaan van ruim 280,-. Nadat zijn vriendin het geld had gebracht kon de man naar huis. (07-1333020)

LIEVEREN - In de nacht van zaterdag op zondag zagen agenten een 36-jarige bestuurder uit Norg over de Zuidesch rijden. Een ademtest wees uit dat de man een alcoholpromillage had van 1. Omdat het kenteken van de auto geschorst was en de auto bovendien niet APK-gekeurd, werd de auto achter het bureau gestald. (07-133310)

BEILEN - In de nacht van zaterdag op zondag negeerde een 22-jarige bestuurder uit Lutten een stopteken van de politie toen hij over de Domoweg reed. Zij gaven hem het stopteken omdat het hen opviel dat de auto aan de voorzijde beschadigd was. Hij probeerde aan de agenten te ontkomen door onder meer met hoge snelheid over een parkeerplaats van een plaatselijke discotheek te racen. Hij koos een alternatieve vluchtroute door het gras maar kwam daar uiteindelijk vast te zitten. De man verzette zich tegen zijn aanhouding. Hij wens niet mee te werken aan een ademtest maar gaf wel toestemming voor bloedafname. De man is niet in het bezit van een rijbewijs. De man verklaarde zondagmorgen dat hij veel bier had gedrongen en speed had gebruikt. De auto had hij zonder toestemming meegenomen van een kennis. Er wordt nog een onderzoek ingesteld waardoor de beschadiging aan de auto is veroorzaakt.(07-133324)

GEESBRUG - In de nacht van zaterdag op zondag botste een 58-jarige man uit Nieuweroord met zijn auto tegen een boom aan de Coevorderstraatweg. Van de man is een blaastest afgenomen waaruit bleek dat zijn alcoholpromillage hoger dan het toegestane maximum was (juiste promillage nog onbekend). (07-133341)

Bedrijfsinbraak
ASSEN Tussen vrijdagmiddag 17.00 uur en zaterdagmiddag is ingebroken in een bedrijf aan de Zoom. Er werden twee flatscreens weggenomen en elektrisch gereedschap waaronder een afkortzaag en een boormachine. Een 37-jarige man uit Hollandscheveld deed namens het bedrijf aangifte. Toegang tot het bedrijf werd verkregen door het forceren van een ruit van de toegangsdeur. (07-133184)

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, bel dan met Bert Peters, telefoon 0592 451280.